bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

Пролонгація Угоди щодо Чорноморського Флоту не відповідає національним інтересам України! (петиція)   

Наводжу скорочений текст петиції, яку за наявності достатньої кількості підписів пообіцяли розмістити на Українській Правді та передати всім відповідним сторонам. Думаю, це наш шанс довести самим собі, що ми ще взмозі протистояти свавіллю нової влади.

Ми, представники громадськості висловлюємо категоричну незгоду з Угодою підписаною 21 квітня у Харкові між президентами України та Росії. Ця угода досягнута без попереднього громадського обговорення чи парламентських дебатів, продовжує на 25 років Угоди про статус та умови перебування Чорноморського флоту РФ на території України до 2042 року.

На наше глибоке переконання:

- Питання національної безпеки України (до яких вочевидь належить базування Чорноморського Флоту РФ або інших іноземних військових формувань на українській території) не повинні використовуватися як інструмент торгів у газових або інших економічних чи торгівельних переговорах.

- Перебування іноземних військових баз або продовження їх присутності на українській території є справою безпеки всієї країни (про що засвідчили події 2008 року). Неприпустимо, щоб будь-яке з цих питань вирішувалось на рівні президента без публічного обговорення;

- Незважаючи на гучні декларації, ми знову маємо звичну відсутність прозорості і відкритості у прийнятті цього рішення. Видається ймовірним, що хоча питання національної безпеки торкаються всіх громадян, економічні вигоди отримають певні фінансові та індустріальні групи, непідзвітні народу. Також важко зрозуміти як газова угода до 2019 року може виправдати рішення, що прямо впливає на національну безпеку України до 2042 року.

- Спостерігачі з різних країн уже відмітили, що ця Угода, яку уклали президенти без обговорення з народом, матиме суттєвий вплив на відносини України як з Росією, так і з країнами НАТО. Це могло би позначитися на безпеці України у випадку військових конфліктів. Повторюємо, що подібні домовленості є абсолютно неприпустимі без схвалення громадськістю.

Настав час, коли газові угоди між Україною і Росією мають стати відкритими і прийматись на умовах, які б служили благу нації, а не окремим особам.

Ми закликаємо Верховну Раду у повній мірі врахувати інтереси України та відмовитись від ратифікації цієї Угоди й вимагаємо, щоб усі питання, що стосуються базування іноземних військових формувань в Україні стали ПРЕДМЕТОМ ВСЕНАРОДНОГО ОБГОВОРЕННЯ.

Підпис можна додати тут: http://www2.maidan.org.ua/n/petit/1272033908 (зверху зліва). Я свій вже додав, а Ви?

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.