bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

Чи зможе журналістська самоорганізація протистояти цензурі   

Комітет виборців України занепокоєний процесами, які можна охарактеризувати як повернення цензури в загальнонаціональні та регіональні засоби масової інформації. Про це заявив на прес-конференції в УНІАН голова правління КВУ Олександр ЧЕРНЕНКО.

Він зазначив, що КВУ вже неодноразово висловлювався щодо засилля в ЗМІ “замовних” матеріалів, однак останнім часом почалися з’являтися ознаки прямої цензури. “Наше занепокоєння викликає фактичне повернення цензури в окремі ЗМІ. В останній місяць ми отримали сигнали з різних регіональних і загальноукраїнських редакцій про введення прямої цензури на згадування певних прізвищ, на згадування критичної інформації про певних політиків”, - повідомив пан Олександр.

За його даними, редакторів та топ-менеджерів деяких видань “просто зобов’язали ходити на засідання передвиборчих штабів”. “Залишається надія, що, як і свого часу, журналістська самоорганізація змогла протистояти цензурі, то коли почнеться серйозний тиск і серйозні втручання в журналістську роботу, то можливо наше журналістське співтовариство не буде мовчати”, - висловив сподівання лідер Комітету виборців України (інформація взята зі сайту ХайВей).

Від себе хочу додати єдину ремарку. З кожним наступним політичним явищем виборчого характеру наше суспільство все більше нагадує “домайданну Україну”. І найбільш болючим є факт зростаючої інертності та аполітичності не тільки загального електорату, а і його громадянсько-суспільної складової. Авжеж - грантова кон"юнктура більше схиляє до вічної боротьби з корупцією. А власна ініціатива, як мовиться, в нас ще й карається.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.