bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

Шукаємо партнерів для запуску порталу з працевлаштування інвалідів   

Передмова.
Темою зайнятості осіб з особливими потребами здоров’я займаюсь з 2005-го року. Керував проектами громадських організацій, проводив семінари для роботодавців, вивчав дану сферу в Польщі (завдяки Фонду Євразія), займався аналітикою (в тому числі під час стажування в апараті Верховної Ради 2007-2008 р.р.), консультував підприємства, громадські та державні структури з даних питань. Багато чим з наведеного вище займаюсь і зараз: в якості громадського експерта, керівника «Толеранс центру» та небайдужого вільного громадянина. Маю свої погляди, які не завжди збігаються з позицією авторитетів, своє бачення шляхів вирішення проблем та розвитку даної сфери. Завжди вважав конкуренцію благом, в тому числі конкуренцію думок та ідей.

В цілому маю негативне ставлення до практики «квотування» робочих місць для працевлаштування інвалідів: по-перше, це неринковий та неконкурентний механізм, який в стратегічному плані є шкідливим як для роботодавців, так і для держави та самих інвалідів. По-друге, (і це є наслідком першого), механізм вкрай корумпований. Але варто визнати, що сама ідея «квотування» відповідає світовим стандартам (хоч і не найкращим, на мою особисту думку), вона прописана в законах, які треба виконувати, і, в решті решт, це всього лише інструмент, який можна використовувати по-різному.

Концепція.

Як відомо, справжнім коренем багатьох суспільних проблем (чи, принаймні, перешкодою на шляху розвитку суспільних процесів) є недостатність інформації. Вона також виступає одним з основних джерел виникнення та розвитку корупції.

Зустрічаючись з роботодавцями, інвалідами та організаціями що їх представляють, постійно чую про брак інформації щодо сфери зайнятості осіб з особливими потребами.

«Незалежна інформаційна служба сприяння працевлаштуванню інвалідів» - проста ідея «інформаційного містка» між роботодавцями, інвалідами та організаціями що їх представляють, а також (по можливості) – експертна платформа для професіоналів в даній галузі.

Технічно в цілому виглядає як портал пропозиції-пошуку роботи (+ багато корисної інформації по темі, консультації експертів та інше) і «гаряча телефонна лінія» (виконує функцію «голосового доступу» до бази порталу), але телефон то на перспективу.
Організаційна структура – команда служби + мережа «регіональних партнерів»: громадських організацій, приватних осіб і т.п., які займаються темою працевлаштування інвалідів «на місцях». Вони використовують портал в інтересах своїх клієнтів і допомагають клієнтам користуватися порталом. Через партнерів клієнти можуть використовувати портал (принаймні, дізнатися про нього), а через портал – дізнатися про організації, які надають відповідні послуги.

Обов’язковим принципом роботи порталу є безкоштовність послуг як для інвалідів що шукають роботу, так і для підприємств що її пропонують, вимога до партнерів – безкоштовні послуги для інвалідів, якщо хочете заробити на консалтингу роботодавців – будь ласка, ми тільки «за».

Що зроблено.

На даний час вже знайдено і встановлено «движок» порталу (вартість 250 євро), придбано домен та орендовано хостинг.

erobota.in.ua

Система дозволяє працювати майже в автоматичному режимі, з мінімальними витратами людино-годин. Передбачається що одна людина буде займатися адмініструванням та модеруванням, друга – контентом (статтями, мається на увазі, корисними посиланнями і т.п. – все окрім оголошень), третя – просуванням (стратегія є). На початковому періоді, швидше за все, всі ці троє будуть однією «фізичною особою», але й тут є задумка такого собі волонтерства-стажування для людей які хочуть на практиці опанувати ту чи іншу онлайн-професію.

Про телефонну лінію поки що не йдеться: до того моменту коли портал набере певну «вагу» (обсяг оголошень) вона буде зайвим витрачанням ресурсів. Потім «десь» знайдемо грошей та наймемо телефоністів на аутсорс:)

Що треба.

На даний момент дуже гостро стоїть два технічних питання:

1. Забезпечення доступності порталу для людей з особливими потребами (відповідність стандартам і т.п.).
2. Переклад українською всього функціоналу (це легше набагато, просто часу вимагає).
Зараз шукаємо людей/організації, які можуть допомогти з наведеними вище технічними завданнями.

Також будемо вдячні за поради, критику, побажання та пропозиції.
Їх можна залишати в коментарях до цього запису або відправляти на електронку:

[email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.