bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Знову разом: Схід та Захід?
15.11.2010

Нещодавно в Україні відбулися події, які привернули увагу у певних громадських колах. Широкого висвітлення у змі вони не набули, окрім, хіба що, певних інформаційних порталів.

Цією подією стала низка проектів - освітніх семінарів, тренінгів та конференцій, - проведених учасниками шведсько-українського освітнього проекту “Я - нове покоління” у Львові та Донецьку.

Якщо розглядати подію хронологічно, то ще у кінці вересня поточного року був проведений дводенний тренінг “Молодь у політиці” під час ІХ міжнародного форуму молоді Донбасу “Молодь без кордонів”.

А минулого уїк-енду відразу відбулося 4 проекти, які організатори жартома прозвали “Великою жовтневою революцією”: семінар “Свідомий студент” та конференція “Молодь в дії” у Львові, які мали за мету вдосконалення моделі функціонування органів студентського самоврядування та об’єднання свідомої молоді задля перших самостійних кроків у місцевій політиці; молодіжна конференція “Ближче до демократії” та жіночий студентський семінар у Донецьку, які були спрямовані на пошук шляхів вирішення сучасних проблем молоді та студентства у вугільній столиці.

Ці, здавалося б, незначні та типові , але важливі для об’єднання молоді Сходу та Заходу на шляху до розбудови демократичної України події несуть не аби яке політичне навантаження.

Молодь двох традиційних українських полюсів майже два роки намагається встановити дружні, толерантні та корисні для суспільства взаємини, знайти спільне.

Це не чергова спроба об’єднання та співпраці, це дійсно працююча схема: донецькі студенти-учасники “Я - нове покоління” їдуть на організовані львів’янами зустрічі молоді та читають лекції, проводять тренінги з важливих питань, в той час як львів’яни приїздять до Донецька, щоб спробувати активізувати місцеве нове покоління.

Щодо довгострокового проекту “Я - нове покоління”, то він не закінчується: 13-14 листопада у Донецьку відбудеться дводенний еко-проект “Зелене мислення”. Окрім того, проводиться активний пошук молоді, яка бажає залучитися до проекту, який повільно, але впевнено набирає оберти під чільним керівництвом Донецької обласної організації Української студентської спілки та Громадського об’єднання “Молода дипломатія” (м. Львів).

Деталі на сайті: www.ngproject.org

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.