bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Калитянська ОТГ реалізовуватиме унікальний проєкт зі створення соціального шкільного підприємства
19.04.2021

Про це повідомили представники громадської організації «Наші кроки», проєкт якої під назвою «Шкільний вулик» переміг в межах проєкту «Заснування соціальних шкільних підприємств у сільській місцевості та малих містах України для заохочення молоді до соціального підприємництва», що виконується Фондом Східна Європа та ChildFund Deutschland e.V. за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини». 

За їх словами, ініціатива реалізовуватиметься на базі Заворицького НВК, а її загальний бюджет складе майже 75 тис. грн.

Термін реалізації проєкту – квітень-липень 2021 року, після чого все придбане матеріально-технічне обладнання для роботи пасіки буде передано на баланс НВК, а самі учні матимуть змогу й надалі вивчати не лише основи бджолярства, але й особливості роботи соціальних підприємств в межах спеціального курсу «Соціальне шкільне підприємництво» для учнів старших класів. Відповідну ініціативу підтримав відділ освіти, культури, молоді та спорту Калитянської ОТГ, а також адміністрація Заворицького НВК.

«В сучасному світі є три важливі складові, які є драйвером змін: молодь, круті ідеї та їх реалізація. І все це можна об’єднати в межах соціального шкільного підприємства», – переконує керівник ГО «Наші кроки» Валерій Рослік. І додає, що реалізація проєкту «Шкільний вулик» однозначно має стати ефективним стимулом в розвитку Заворицького НВК, а також його шкільного самоврядування.

Окрім самого створення пасіки, в межах проєкту для учнів Заворицького НВК буде проведено 5 майстер-класів з основ фінансового і бізнес-планування, соціального підприємництва в Україні та світі, маркетингових особливостей реалізації медової продукції, основ пасічникування, включаючи особливості безпечного поводження з бджолами, догляду за ними. 

Також учасники проєкту матимуть змогу поспілкуватися в ході Zoom-зустріч з представниками діючих соціальних підприємств України, які поділяться власним досвідом і порадами досягнення успіху у відповідній справі.

Фінальним етапом проєкту буде реалізація отриманої в результаті діяльності пасіки медової продукції на місцевих ярмарках, через Інтернет з подальшим використанням виручених коштів на потреби шкільного самоврядування.

Зауважимо, що всі учасники соціального шкільного підприємства «Шкільний вулик» будуть застрахованими на період реалізації проєкту, на самій території пасіки, що буде розташована у віддаленій частині заднього двору школи, влаштують огорожу, а також організують цілодобове відеоспостереження. 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.