bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Національний антикорупційний комітет провів перше своє засідання
28.04.2010

22 квітня в адміністрації Президента України відбулось перше засідання Національного антикорупційного комітету.

На заході були присутні майже всі його члени, якими, нагадаємо, окрім президента, прем’єр-міністра та спікера є цілий ряд міністрів, керівників правоохоронних відомств та представники громадськості.

Перше засідання Національного антикорупційного комітету при Президенті України виявило необхідність створення двох стратегій:

  • Антикорупційної, що дозволить реалізовувати в країні єдину політику в напрямку подолання корупції,
  • Стратегії роботи самого Антикорупційного комітету.  

Під час засідання учасники не лише активно та відкрито обговорювали проблеми розповсюдження корупції в Україні та її наслідки, а й намітити конкретні шляхи протидії корупційним проявам.

Так прямо під час зібрання президент України Віктор Янукович дав доручення силовим органам - Генеральній прокуратурі та Службі безпеки України, з’ясувати деякі факти щодо наявності корупційних проявів в діяльності місцевих судів та посадовців Держрезерву.

Важливо, що члени Національного антикорупційного комітету звертали увагу і на важливість впровадження заходів, спрямованих на попередження корупції.

Так Олексій Хмара, президент Творчого об’єднання «ТОРО» Контактної групи в Україні Transparency International, зазначив: «Ми не заперечуємо з приводу виявлення та розслідування конкретних випадів корупції, але більше хотіли би, аби діяльність державних органів України була орієнтована на превенцію та запобігання. А тому Україні вкрай необхідна Національна антикорупційна стратегія, яка б чітко визначала державні пріоритети створення умов для доброчесної поведінки». Цю ідею підтримали всі члени Національного антикорупційного комітету.

Захід показав, що чітка стратегія дій потрібна не тільки державі, а й самому Антикорупційному комітету. Адже його члени досі не мають спільного бачення щодо напрямків та форм роботи цього консультативно-дорадчого органу при Президенті. Саме тому під час зібрання неодноразово лунали пропозиції чітко визначитися з пріоритетами діяльності Комітету, а також з форматом його роботи.

Зважаючи на це, Президент України доручив міністру юстиції України як виконавчому секретарю Комітету опрацювати положення про Національний антикорупційний комітет та механізми залучення до роботи в ньому експертної громадськості.  

Контакти

  • Бочаров-Туз Володимир
  • ТОРО

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.