bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

А що ти зробив для громади?
15.02.2010

13 лютого в м.Білогірськ за ініціативою ІПЦ «Боразан» відбулася робоча зустріч представників органів місцевого самоврядування, громадських організацій і органів самоорганізації населення. Темою зустрічі стала наболіла проблема – активізація участі населення в керуванні місцевими громадами.

В даний час найбільш ефективним методом участі населення в управлінні місцевими громадами є самоорганізація. Про що чітко прописано в Законі України «Про органи самоорганізації населення».
 

На жаль, багато органів самоорганізації населення, створені для реалізації конкретного проекту, після його завершення перестають працювати. Зокрема про таку проблему повідав лідер органу самоорганізації населення «Громада Маліновка» Фахрі Алієв (с.Маліновка). Коли після реалізації проекту, що фінансувався на пайовій участі ПРІК ООН, їх діяльність пішла на спад і люди навіть почали замислюватися про закриття юридичного статусу даного органу самоорганізації. Тому в районі назріла реальна необхідність в порятунку тих ще крихких паростків самоорганізації, які з’явилися завдяки небайдужим представникам соціально-активних груп населення. Один з таких способів учасники зустрічі побачили в організації асоціаціі органів самоорганізації населення Білогірського району.

На зустрічі виступив голова Мічурінської сільської ради Юнус Джепаров, який заявив, що дуже складно працювати органу місцевого самоврядування в селі, не маючи підтримки й опори з боку органів самоорганізації. Тому з появою трьох подібних співтовариств на території Мічурінської сільської ради стало значно ефективніше працювати і досягати з їх допомогою поліпшення в соціально-економічному розвитку громади. Органи самоорганізації населення змінюють також і менталітет селян. Їх менталітет одноосібників міняється на менталітет дружного співтовариства, готового спільно вирішувати місцеві проблеми.

Тепер у голови вже менше питають селяни «А що ти зробив для нас?», тепер він частіше питає «А що ви зробили для громади?». Оцінивши високу роль органів самоорганізації населення, учасники зустрічі вирішили зібрати повну базу даних всіх органів самоорганізації, зареєстрованих на території Білогірського району, і вже навесні провести організаційні заходи щодо створення районної асоціації органів самоорганізації населення. Захід було проведено у рамках реалізації проекту підтриманому Програмою «Об’єднаймось заради реформ» (UNITER)

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.