bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Нарешті Кіровоградська влада почне радитись із громадськістю
08.02.2010

Реалізація нової ініціативи Творчого об’єднання «ТОРО» зможе покращити життя мешканців Кіровоградської області, адже місцева влада Кіровоградщини буде питати у громадськості що їй робити і як працювати для вирішення болючих cуспільних проблем.

Необхідність врахування громадської думки в діяльності державної влади розуміє не лише громадськість, а й Уряд країни. Тому Кабінет Міністрів зобов’язав місцеві органи влади при плануванні власної діяльності проводити консультації з громадськістю. Але як показує місцева практика в районах, такі консультації носять формальний характер. Тому районна влада не завжди працює на благо громади, адже думку громадськості не почуто і не враховано.

Виправити ситуацію зможе нова ініціатива Творчого об’єднання «ТОРО». В рамках проекту «Від громадського контролю місцевої влади до ефективного співробітництва» фахівці організації створять обласну коаліцію громадських активістів, які будуть проводити системний моніторинг діяльності районних державних адміністрацій у напрямку проведення консультацій з громадськістю, та вироблять і просунуть рекомендації щодо зміни сучасної практики в цьому питанні. У результаті в більшості районів Кіровоградської області будуть прийняті та впроваджені в дію нові ефективні плани проведення консультацій, як мінімум в трьох найбільш важливих сферах суспільного життя.

Такий підхід забезпечить врахування громадської думки та призведе до покращення рівня життя місцевих мешканців.

Контакти

  • Бочаров-Туз Владимир
  • ТО ”ТОРО”

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.