bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Кому радять громадські ради
03.12.2009

Цю ініціативу реалізує Творче об’єднання «ТОРО» в партнерстві із управлінням з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Кіровоградської облдержадміністрації.  

Як свідчить практика, створення громадських рад починається з “паперу”, в якому записують прізвища та посади членів цього вельми шановного консультативно-дорадчого органу. Затверджений головою державної адміністрації склад громадської ради іноді слугує єдиним свідченням ефективності її роботи. “Паперові” непрацюючі громадські ради призводять до того, що влада не розуміє їхньої важливості та не чує пересічних українців.

“Деякі з активістів, що приїздили з районів Кіровоградської області, дізнались про своє включення до складу громадської ради лише перед початком навчання, - зазначила під час прес-конференції Волошина Алла, представник Творчого об’єднання “ТОРО”, - зрозуміло, що в такій ситуації про співпрацю влади і громади не варто і говорити”. Аналізуючи причини такої ситуації, Творче об’єднання “ТОРО” звернуло увагу на недостатню підготовку самих громадських активістів щодо механізмів та методів впливу на місцеву владу. З метою забезпечення професійної підготовки членів громадських рад фахівці Творчого об’єднання “ТОРО” вперше на Кіровоградщині організували серію навчальних семінарів. До навчального процесу було залучено передовий досвід громадських фахівців.

Разом з тим, така ініціатива не залишила байдужою і місцеву владу. Вперше експерти від влади на добровольчих засадах долучились до проведення навчань громадських активістів. У результаті учасники семінарів зрозуміли, як отримувати інформацію від влади, як надавати владі фахові рекомендації та впливати на владні рішення. Навчання не обмежувалося лише теоретичною підготовкою. Громадські активісти сумлінно виконують «домашні завдання» та перевіряють владу на відкритість.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.