bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

На Кіровоградщині прагнуть дивитись на світ однаково
20.11.2009

Сьогодні на Кіровоградщині діє проект «Подивимось на світ однаково», що реалізується Кіровоградською обласною організацією інвалідів Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організації інвалідів України» в рамках реалізації мікрогранту від ТО «ТОРО» за програмою «Малі проекти в підтримку великих ініціатив».

Даний проект реалізовується з метою привернення уваги ЗМІ до проблем людей з обмеженими фізичними можливостями. Задля цього вже було проведено круглі столи з запрошенням громадських діячів, представників влади, інвалідного руху та журналістів, на яких обговорювались питання важливості висвітлення проблем чи, навпаки, здобутків людей з фізичними вадами.

В рамках проекту журналісти місцевих ЗМІ побували в Новомиргородській школі-інтернаті для дітей з вадами слуху, де змогли побачити ту атмосферу тепла і добра, яку можна створити навіть у фізично неповноцінному колективі, маючи при цьому щире серце і бажання допомогти. Ще одним напрямом проекту стало проведення опитування людей з інвалідністю на предмет того наскільки часто вони використовують засоби масової інформації у повсякденному житті.

Як виявилось, люди з фізичними вадами щодня використовують медіа, в основному це телебачення та друкована преса, а от Інтернет, на жаль, для людей з такими низькими доходами лишається в мріях… Виявилось, що люди з інвалідністю мають достатню обізнаність щодо дозвілля, культури, спорту а також самостійного способу життя, а от інформація про працевлаштування, участь у політичному житті та освіта для людей з фізичними вадами, на їх думку майже відсутня.

До речі, люди, що заповнювали анкети зізнавались, що часто потребували вирішення своїх проблем через ЗМІ, але не знали правильних підходів та мали певні страхи перед співпрацею зі ЗМІ. Таку ситуацію необхідно виправляти.

Тож проект «Подивимось на світ однаково» для формування більшої зацікавленості журналістів темою інвалідності оголосив конкурс журналістських робіт. На даний момент триває збір конкурсних матеріалів. І хоч їх кількість не надто велика, підхід представників ЗМІ до викладення інформації приємно дивує.

Тож, чекаємо результатів!

Адже співпраця з медіа, їх активність у висвітленні проблем інвалідів – це не лише подолання інформаційного вакууму для інвалідів, але й потужний інструмент зміни громадської думки, формування толерантного ставлення суспільства до людей з фізичними вадами, - того, чого всі ми щиро прагнемо.

Контакти

  • Каріне Акопян
  • КООІ ВОІ “Союз організацій інвалідів України”
  • 0522-27-15-60

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.