bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Добірка безкоштовних ресурсів для обробки фото та створення інфографіки
13.04.2018

Життя сучасного активіста практично неможливо уявити без публічних заходів. Презентація, підготовка звітів, ведення сторінок у соцмережах – все це потребує візуалізації контенту. Візуалізація – половина успіху заходу або публікації, адже сьогодні завдяки вдало підготовленим візуальним компонентам ми можемо влучно акцентувати увагу на найголовнішому, вплинути на сприйняття інформації тощо. Мозок сучасної людини сприймає інформацію «кліпово», тобто ми швидше засвоюємо інформацію, якщо побачимо її.

Фоторедактори

Всі ми знаємо, або принаймні хоча б раз у житті чули про Photoshop або Lightroom. Проблема в тому, що, не дивлячись на всі переваги користування цими програмами, не кожен може швидко їх опанувати. Створені для полегшення роботи фотографам у епоху цифрових фотографій, ці програми мають низку інструментів для оброблення фото. Проте звичайному користувачеві навряд знадобляться усі можливості Photoshop або Lightroom.

Як представник НУО, я постійно користуюсь Photoshop, проте не використовую усі можливі інструменти цього фоторедактора. Тут є дві причини: по-перше, коли ти працюєш в громадському секторі, у тебе не завжди є час на художнє оброблення фото (публікація має вийти оперативно, фото мають відображати суть написаного та бути якісними і яскравими), по-друге, постійні дедлайни не завжди дають можливість приділити вільний час  на апробацію усіх можливостей цієї програми.

Окрім спеціальних програм, існує безліч он-лайн ресурсів для обробки фотоконтетну. Всі вони мають мінімальну кількість необхідних для активіста функцій (яскравість, контраст, баланс білого, зменшити/збільшити фото, конвертувати в інший формат тощо).

Editor.Pho.toбезкоштовний онлайн-ресурс для оброблення фото. Він практично не відрізняється від тих фоторедакторів, що зараз встановлюються на смартфони. Єдиний виняток – ви, скоріш за все, заходитимете на цей портал через ноутбук або комп’ютер. Цей редактор має низку мінімально-необхідних функцій: робота над експозицією (яскравість, контраст, корекція світу та тіней), обрізка (кадрування), поворот, робота з кольорами (тон, насиченість, температура), різкість, стікери, текст, ефекти, рамки та текстури.  На цьому ресурсі ви можете завантажувати та обробляти фото як з персонального комп’ютера, так і з Facebook. Оброблені фото можна зберігати.

Фотошоп-онлайн – доволі зручний ресурс. Тут є низка інструментів для редагування фото, також сайт є зручним у користуванні. Якість відредагованих фото, у порівнянні із попереднім ресурсом, значно краща. Ви можете працювати над експозицією, світловим оформленням фотографії, розміром фото, а також користуватися більшою кількістю ефектів для фото, які не виглядають як кадр з мультфільму.

Зручні ресурси для створення яскравої та цікавої інфорафіки

Infogramer. Якщо ви хочете створити яскраву схему для своєї презентації, можете сміливо використовувати цей ресурс. Швидка реєстрація через Facebook дозволяє безкоштовно користуватися базовими функціями.  Також на цьому сайті ви можете одночасно працювати над 10 проектами. Цікавою є також функція «Для Facebook», за допомогою якої можна робити яскраві тематичні малюнки, інфографіку, запрошення та багато іншого, що здатне привернути увагу до вас, вашої організації чи ініціативи.

easel.ly. безкоштовний он-лайн ресурс для створення інфографіки. Він має десятки шаблонів та об’єктів, які можна редагувати та додавати за власним побажанням. Також є можливість додавати власні фото. Для початку роботи на цьому ресурсі потрібна реєстрація (її можна швидко пройти через соціальну мережу). Для отримання більшої кількості шаблонів, об’єктів та малюнків для роботи над інфографікою необхідно отримати аккаунт Pro.

Яскраво розповісти про себе вам допоможе ресурс vizualize.me. За допомогою цього сайту можна створити яскраве резюме із візуалізацією професійних здобутків та навичок.

infograph.venngage.com. Це ще один ресурс для створення інфографіки. Як і у попередніх, після швидкої реєстрації, ви матимете доступ до тем, аплікацій та інших інструментів створення яскравої інфорафіки.

І бонус: якщо вам буде необхідно зробити макет листівок, або брошур (в принципі, всього, що можна потім надрукувати на папері), рекомендую портал Canva. Тут є велика кількість шаблонів, стікерів, ліній, шрифтів та багато чого іншого, потрібного для яскравої візуалізації інформації.

Матеріал підготувала Шейлат Афолабі 

Більше матеріалів – у рубриці SMART НУО

 

Контакти

  • https://www.gurt.org.ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.