bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Донецьку покращать якість роботи судів за допомогою карток громадянського звітування
09.09.2009

Благодійна організація «Твоє право», спільно із «Фундацією локальних ініціатив Донеччини», розпочали реалізацію проекту «Покращення якості роботи суду через вивчення думки громадян у Апеляційному суді Донецької області та Петровському районному суді м. Донецька».

Даний проект здійснюється за підтримки проекту Агентства США з міжнародного розвитку «Україна: верховенство права».

Головною метою даного проекту є сприяння покращенню функціонування Апеляційного суду Донецької області та Петровського районного суду м. Донецька через дослідження рівня задоволеності користувачів судових послуг - відвідувачів судів.

В рамках проекту планується здійснити опитування громадян, які безпосередньо звернулися до суду. Для розробки анкети будуть проведені фокус-групові дослідження за участю суддів та користувачів судових послуг – звичайних громадян, адвокатів, представників громадських організацій, науковців, правозахисників. Анкета включатиме запитання щодо окремих аспектів функціонування суду. Результати дослідження планується оприлюднити під час завершального регіонального круглого столу у березні 2010 року.

Подібні проекти одночасно реалізуються у Волинський, Хмельницькій, Харківській, Івано-Франківській та Черкаській областях у 15 судах загальної юрисдикції та адміністративних судах.

Важливою рисою цього проекту є співпраця між громадськістю та судовою гілкою влади з метою підвищення ефективності роботи суду та увага до потреб людей, що звертаються до судів України.

Благодійна організація “Твоє право” є незалежною позапартійною організацією. Метою діяльності організації є здійснення благодійної діяльності у сфері надання безкоштовних консультативних юридичних послуг фізичним та юридичним особам, а також підвищення правової освіти і правової культури населення.

Спілка громадських організацій «Фундація локальних ініціатив Донеччини» була заснована у грудні 2005 року. Основною метою Фундації є об’єднання зусиль, спрямованих на становлення і розвиток громадського руху.

Проект Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Україна: верховенство права» здійснюється в Україні, починаючи з 2006 року на підставі Угоди про співробітництво між Урядом України і Урядом Сполучених Штатів Америки. Метою проекту є сприяння утвердженню верховенства права в Україні через підвищення прозорості та підзвітності судової системи, а також сприяння здійсненню судової реформи на основі принципів верховенства права.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.