bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Олімпіада в Ріо: незвичайні та цікаві факти
04.08.2016

В ніч з 5 на 6 серпня відбудеться урочисте відкриття ХХХІ літніх Олімпійських ігор, які  триватимуть до 21 серпня 2016 року в Ріо-де-Жанейро. З цієї нагоди ГУРТ підготував короткий огляд цікавих фактів про Олімпіаду в Ріо.

Олімпіада-2016 стане першою, яка пройде в Південній Америці і другою в Латинській Америці після Олімпійських ігор 1968 року в Мехіко.

Раніше Ріо-де-Жанейро подавав заявки на проведення літніх Олімпійських ігор 1936, 1940, 2004 і 2012 років, але жодного разу не потрапляв до переліку міст, що беруть участь у фінальному голосуванні. На цей раз найбільше бразильське місто спромоглося обійти Мадрид, Токіо і Чикаго.

Літні ігри відбудуться з 5 по 21 серпня, в період календарної зими в Південній Америці. Температура в цей час коливається від +18 до +25 градусів Цельсія.

В Іграх візьме участь 206 країн, дві з них - Косово і Південний Судан - вперше в історії.

Протягом 17 змагальних днів буде розіграно 4924 медалі в 42 видах спорту. Вперше за 32 роки боксери на Олімпіаді виступлять без шоломів. В останній раз боксери виходили на ринг без шоломів в 1984 році на Олімпіаді в Лос-Анджелесі. В аматорському боксі відмовилися від шоломів зовсім недавно, в 2013 році.

Занепокоєння лікарів викликає можливість поширення світом віруса Зіка, який поширений в Бразилії. Керівники галузі охорони здоров'я у США вважають, що вірус Зіка у вагітних жінок може викликати мікроцефалію у дитини, вроджений дефект голови, що викликає серйозні проблеми розумового розвитку. ВООЗ вважає, що цей вірус може спричинювати неврологічний синдром Гієна-Барре, який викликає тимчасовий параліч у дорослих людей.

Символами Ігор 2016 року стали Вінісіус і Том - два героя, які уособлюють флору і фауну Бразилії. Образ бразильської фауни представлений у вигляді жовтого звіра, схожого на кота. Збірний образ флори - зелена істота з волоссям у вигляді листя екзотичної пальми.Талісмани були названі на честь відомих бразильських музикантів минулого століття Вінісіуса ді Мораеша і Антоніо Жобіма.

Вперше в історії Олімпіад п'єдестал їдуть підкорювати трійнята. Сестри-трійнята Лілі, Лійна і Лейла Луйк - члени олімпійської збірної Естонії з бігу. Вони увійдуть в історію як перші трійнята, що змагаються один з одним.

Збірна України увійшла до двадцятки країн з найбільшим представництвом на Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро. За вісім років у Ріо-де-Жанейро наша команда їде вже найменш численним складом за всі роки незалежності. З. Україна, яку в Ріо представлятимуть 206 спортсменів, посіла 16-е місце серед більш ніж 200 команд. При цьому за українську збірну виступить на 40 спортсменів менше, ніж на ОІ-2012. Українську збірну вважають гідним суперником у традиційно найуспішніших для нас видах спорту – гімнастиці та легкій атлетиці. 

Підготовлено за матеріалами: http://bit.ly/2aQsDgw.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.