bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Обличчя війни: 7 фільмів про АТО на сході України
14.05.2016

Коли у країні відбувається боротьба за її самостійність та цілісність, культура, у тому числі і кіномистецтво, реагує на виклики суспільства. Кіно показує хвилювання та героїзм сучасного українського соціуму. ГУРТ пропонує вашій увазі добірку із 7 стрічок про АТО на сході України. У фільмах ви зможете побачити справжнє людське обличчя війни і зрозуміти тих, хто опинився віч-на-віч з цим найлютішим винаходом людства. 

НА ЛІНІЇ ВОГНЮ 

Документальний фільм 19-річного студента Сергія Якименка, у якому йдеться про війну без будь-яких прикрас. У стрічці все по-справжньому: повсякденне життя військових, бої та зброя, втрати і переживання рідних. Це не героїчний фільм, а реальність українців, що не побоялися захистити усіх нас у найдраматичніший та найскладніший для України час. 

КРАЙ ЗЕМЛІ

Режисер стрічки Крістіан Жерега провів понад 5 місяців на лінії фронту, спілкуючись із військовими, які ділилися з ним думками про життя та смерть, минуле і сьогодення, надію та розпач. Сам фільм є збірником документальних новел, які доводять, що у війни є людські обличчя.

ДЕБАЛЬЦЕВЕ

Документальний фільм про одну з найжорстокіших битв за весь час АТО. Про битву, що розпочалась на початку 2015 року і завершилась 19 лютого, коли українськими військовими був залишений оточений плацдарм. У фільмі розкриваються маловідомі деталі та свідчення учасників подій, неймовірні історії подвигів та зради, неприємна і страшна, невигадана історія про війну.

НЕОГОЛОШЕНА ВІЙНА. ЩОДЕННИК

Документальна повнометражна стрічка режисера Сніжани Потапчук, у якій розповідається про війну, безпосередніми її учасниками. У фільмі не приховуються обличчя, думки, емоції і подвиги військових, які розповідають правду війни, яка відрізняється від тієї, що подають нам у ранкових новинах. Ці історії не залишать байдужими нікого, адже багатьох хлопців вже немає в живих.

МІНА

Короткометражна драма, яка була знята за кошти, зібрані в інтернеті. У фільмі йдеться про молодого хлопця Гену, який опинився в епіцентрі війни. Юнак вирішує покинути рідне село, але за кількасот метрів до автобусу в омріяне майбутнє постає справжня та серйозна перешкода - міна...

РЕЙД. СИЛА НЕСКОРЕНИХ

Документальна стрічка, що була відзнята Військовим телебаченням України та FilmUA. Фільм розповідає про події наприкінці серпня - початку вересня 2014 року. На той час на Донбасі була проведена успішна військова операція, під час якої було врятовано три тисячі людей. Успіх української армії привів до того, що 24 серпня 2014 року Росія ввела свої війська на схід України. Внаслідок цього було укладене Мінське перемир'я.

АЕРОПОРТ

Документальний фільм про кіборгів, які захищали Донецький аеропорт. Один день із життя військових, що опинились віч-на-віч з ворогом. В центрі сюжету - розповіді «Редута» та його товаришів - добровольців, волонтерів, журналістів. Фільм розповідає історії відваги, надії та любові до своєї землі, а головне - історію перетворення нескорених воїнів на справжніх кіборгів.

Підготував Іван Глаз

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.