bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

2276 вступників пройдуть процедуру екзитполу
16.06.2009

Протягом 27 днів громадські спостерігачі будуть опитувати вступників, які подають документи до приймальних комісій 30-ти державних вищих навчальних закладів України. За результатами опитування монітори визначать загальний рівень організації вступу та значення сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання.

Міністерство освіти і науки, відзначило позитивний внесок громадських організацій у проведенні вступної кампанії 2008 року та визнало необхідність залучення громадськості до її проведення. Адже саме партнерство з громадськими організаціями надало змогу вирішити важливі державні справи.

Беручи до уваги наслідки минулорічного вступу та необхідність дослідження рівня прозорості і відкритості роботи вищих навчальних закладів під час цьогорічної вступної кампанії Творче об’єднання «ТОРО» почало реалізацію проекту «Вступ 2009 очима громадськості», в рамках якого коаліцією громадських організацій, буде здійснено громадське спостереження за роботою приймальних комісій 30-ти вищих навчальних закладів України. Під час спостереження будуть виявлені особливості (проблеми та переваги) вступної кампанії 2009 року до державних вищих навчальних закладів України ІІІ-ІV рівня акредитації державної форми власності, організованої за результатами зовнішнього незалежного оцінювання знань випускників.

Проведення моніторингу надасть змогу: відстежити значення сертифікату про проходження зовнішнього незалежного оцінювання при вступі до вищого навчального закладу; вивчити загальний рівень організації та проведення вступної кампанії 2009 року та виявити можливі ситуації для зловживання з боку представників ВНЗ під час вступної кампанії.

Одним із перших етапів спостереження буде проведення опитування вступників після подачі документів до приймальної комісії. Адже саме вступник є основним отримувачем освітніх послуг, які надає навчальний заклад. Тому саме його враження про організацію роботи приймальних комісій беруть до уваги громадські спостерігачі.

До участі в здійсненні опитування долучено 60 моніторів. Кожному респонденту необхідно буде надати відповідь на 54 запитання. Такий підхід надасть змогу отримати неупереджену інформацію про роботу приймальних комісій та значення балів, засвідчених Сертифікатом зовнішнього незалежного оцінювання при вступі.

Разом з тим слід відмітити, що не кожен вступник зможе пройти опитування, оскільки деякі навчальні заклади не надали згоду на проведення громадського спостереження. Так Білоцерківській національний та Вінницький державний аграрні університети відмовили громадським спостерігачам у доступі до приймальних комісій.

Контакти

  • Алла Волошина
  • ТО ”ТОРО”

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.