bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Ще один крок до Євроінтеграції
26.09.2008

25 вересня 2008 року в Києві відбулась  Друга Щорічна конференція країн Чорноморського регіону з питань інструменту Twinning, організована Головним управлінням державної служби України, Адміністративним офісом програми Twinning в Україні за підтримки Кабінету Міністрів України та Європейської Комісії.

Цей захід спрямовано на посилення співробітництва між країнами Чорноморського регіону, утворення професійної спільноти, мережі державних службовців згаданих країн з метою обміну досвідом, найкращими практиками у сфері адміністративної та інституційної реформи шляхом використання інструментів інституційної розбудови.

Що таке Тwinning і навіщо він потрібен Україні? Інструмент Twinning – це спільна ініціатива Європейської Комісії, країн – членів ЄС та країн-партнерів, включаючи Україну, у рамках якого відбувається співпраця між аналогічними органами державної влади держав – членів ЄС та України. Суть інструменту полягає у налагодженні співробітництва та партнерства між органами державної влади України та відповідними органами державної влади країн – членів ЄС. В процесі впровадження інструменту Twinning відбувається практичне інтенсивне навчання державних службовців на робочому місці шляхом їх постійної співпраці з державними службовцями Європейського Союзу.

В контексті Європейської політики сусідства та Європейського інструменту сусідства та партнерства інструмент Twinning забезпечує підтримку реформ, що базуються на рішеннях, успішно реалізованих в країнах Центральної та Східної Європи.

Фінансується Twinning Європейською Комісією через двосторонній бюджет; внеском країни – бенефіціара є людські ресурси, офіс, приміщення для навчань/конференцій, переклад.

Європейська інтеграція, а, в перспективі, набуття повноправного членства у Європейському Співтоваристві – стратегічне завдання зовнішньополітичного курсу України. На практиці, інтеграція означає перехід України до життя відповідно до європейських норм і стандартів. Саме в реформуванні державних інституцій на основі врахування європейських стандартів інструмент Twinning може допомогти України. Він наближує нашу країну до євроінтеграції.

На прес-конференції Голова Української частини Комітету з питань співробітництва між Україною та ЄС Григорій Немиря заявив, що в Києві вже створено Координаційне Бюро, основною функцією якого буде здійснення нагляду за реалізацією проектів, стратегічне планування і аналіз проектів.

На жаль, неможливо визначити, наскільки ефективним є цей інструмент зараз, але проекти Twinning успішно реалізуються в Україні та в інших країнах політики сусідства. Зараз в Україні реалізовується 7 проектів і ще 3 почнуться незабаром.

Детальніше про проект Twinning ви можете прочитати на сайті: http://twinning.com.ua

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.