bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Кіровограді вже готові до вступної кампанії 2009
27.05.2009

Моніторингова група громадських спостерігачів разом із відповідальними особами трьох вищих навчальних закладів міста оприлюднили суспільно важливу інформацію щодо проведення вступу. Незважаючи на те, що Кіровоградщина має однин із найменших показників бажаючих стати студентами (10337 осіб), приймальні комісії активно готуються зустрічати вступників.

Для широкого інформування громадськості про особливості вступної кампанії 2009 року було проведено зустріч відповідальних осіб трьох вищих навчальних закладів міста із журналістами та активною громадськістю.

На питання присутніх відповідали, як представники навчальних закладів, зокрема: Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка, Кіровоградського національного технічного університету та Кіровоградського юридичного інституту Харківського національного університету внутрішніх справ, так і представники громадськості: активісти Творчого об’єднання «Технології оптимального розвитку особистості».

За результатами проведення заходу можна стверджувати, що цьогорічна вступна кампанія до вищих навчальних закладів міста Кіровоград майже не відрізняється від вступної кампанії 2008 року. В критеріях відбору абітурієнтів та процедурі зарахування суттєвих змін не відбулось. Як і в минулому 2008 році основним критерієм відбору абітурієнтів під час вступу до вищих навчальних закладів було визначено необхідну мінімальну кількість балів за результатами зовнішнього незалежного оцінювання.

Цьогорічні Умови прийому до вищих навчальних закладів України надають можливість навчальним закладам підвищувати прохідний бал при вступі. Але жоден із Кіровоградських ВНЗ не скористався цим правом.

Прохідний бал так і залишився на позначці 124. Разом із тим, в цьому році зникли особливі умови участі в конкурсі для випускників системи довузівської підготовки, випускників старшої школи, які нагороджені золотою чи срібною медаллю, а також похвальною грамотою «За особливі досягнення у вивченні окремих предметів». З метою дослідження рівня прозорості та відкритості роботи вищих навчальних закладів під час вступної кампанії Творче об’єднання «ТОРО» в партнерстві з навчальними закладами реалізуватиме національний проект «Вступ 2009 очима громадськості».

Громадському контролю буде піддано роботу приймальних та апеляційних комісій в напрямку організації та проведення всіх етапів зарахування вступників 2009 року в КДПУ, КНТУ та КірЮІ ХНУВС. Протягом реалізації всього проекту моніторингова група Творчого об’єднання «ТОРО» буде інформувати громаду про перебіг вступної кампанії та її результати.

Реалізація проекту «Вступ 2009 очима громадськості» стала можливою завдяки щирій підтримці американського народу, що була надана через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), Корпорацію Виклики Тисячоліття (МСС) та Менеджмент Сістемс Інтернешнл (MSI). Зміст матеріалу є винятково відповідальністю Творчого об’єднання «Технології оптимального розвитку особистості» (ТО «ТОРО») і не обов’язково відображає погляди USAID, МСС, MSI та уряду США.

Контакти

  • Володимир Бочаров-Туз
  • ТО ТОРО

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.