bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Ти знаєш як брати участь у керуванні громадою?
12.05.2009

Сьогодні більшість громадян беруть лише пасивну участь у керуванні громадами. Але зараз є механізми, що позволяють активної людині більш ефективно використовувати свій потенціал на благо громаді. В Україні зараз не просто модно говорити на цю тему, бо багато хто з нас починають розуміти, наскільки це потрібне. Бо Європа вже давно живе на основах народовладдя.

Ще перший український закон про місцеве самоврядування розробили львівські правники: Володимир Кампо, Микола Мелешко, Олександр Павленко, Петро Стецюк та Ігор Коліушко.

Місцеве самоврядування не зводиться до управління, це є політика в широкому значенні цього слова. Це право кожного мешканця на участь у керуванні громадою, право людини активно брати участь у вирішенні проблем громади, розв’язанні конфліктів. Закон України про органи самоорганізації є ще більшою можливістю для цього.

Нині державна влада має більше повноважень, аніж вона мала б мати згідно з Конституцією і чинним законом про місцеве самоврядування. Так не має бути, але так є.

Тому ІПЦ «Боразан» виконуючи діяльність в рамках проекту по активізації участі нацменшин у керуванні місцевими громадами за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні запрошує представників нацменшин, що мешкають у Криму, звертатися до нас за консультаціями по розвитку процесів децентралізації, самоорганізації, активнішої участі у процесах керування місцевими громадами.

Ми надамо вам усю необхідну допомогу у рамках діючого законодавства. Крім цього, зараз ми готуємо к випуску брошуру на тему активізації участі нацменшин у керуванні місцевими громадами, просимо усіх хто має свою думку до цього, хто має що порадити нам з цього питання залучатися до співпраці, будемо дуже вдячні вам, бо ця робота на благо населення, на благо громад…

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.