bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Громадські спостерігачі знайшли особливості вступної кампанії 2009 року
07.05.2009

У той час, коли випускники загальноосвітніх шкіл наполегливо вивчають підручники та складають тести, моніторингова група вивчила та проаналізувала правила вступу до трьох вишів Кіровограда.

Найбільша реформа української освіти набагато спростила життя випускникам шкіл. Замість того, аби здавати іспити спочатку в школі, а потім у вузі, сьогоднішнім школярам достатньо прийти до пунктів тестування і взяти участь у зовнішньому незалежному оцінюванні. Адже при вступі до вищих навчальних закладів вирішальним критерієм відбору є саме рівень знань, засвідчений балами ЗНО.

Активісти Творче об’єднання «ТОРО» вирішили продовжити традицію, започатковану минулого року, і подивитися за перебігом вступної кампанії 2009. Цього року громадське спостереження буде проходити у трьох вишах: Кіровоградському національному технічному університеті, Кіровоградському державному педагогічному університеті імені Володимира Винниченка та Кіровоградському юридичному інституті. Громадські спостерігачі пройдуть разом із абітурієнтами шлях від подачі документів до зарахування на перший курс.

Першим кроком у проведенні спостереження став аналіз правил прийому до обраних ВНЗ. Адже саме в них визначено алгоритм проведення вступної кампанії. Правила прийому на навчання розробляються кожним вищим навчальним закладом відповідно до законодавства України, у тому числі Умов прийому до вищих навчальних закладів України і власних статутів. Цей документ визначає, якою саме буде вступна кампанія у поточному році у окремо взятому вузі. До речі, ці правила мають бути доступними не тільки для членів приймальних комісій, а й для абітурієнтів та їх батьків.

За результатами аналізу правил прийому КНТУ, КДПУ та КірЮІ ХНУВС можна стверджувати, що цьогорічна вступна кампанія до вищих навчальних закладів міста Кіровоград майже не відрізняється від вступної кампанії 2008 року. Жоден із Кіровоградських ВНЗ не скористався правом підвищити прохідний бал при вступі. Він так і залишився на позначці 124. Разом із тим, зникли особливі умови участі в конкурсі для випускників системи довузівської підготовки, випускників старшої школи, нагороджених золотою чи срібною медаллю, а також похвальною грамотою «За особливі досягнення у вивченні окремих предметів». Отже, запитання «Чи треба вузам розумні студенти?», так і залишається риторичним.

Якщо Ви потребуєте консультації щодо перебігу вступної кампанії, можете зателефонувати нам за номером 8(0522)27-23-17. Вам завжди нададуть відповідь!

Контакти

  • Бочаров-Туз Володимир
  • ТО ”ТОРО”

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.