bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Практичні поради щодо ведення фейсбук-сторінки громадської організації
28.04.2014

До вашої уваги поради від Миколи Малухи - блогера, який працював кореспондентом, колумністом, редактором в Коммерсантъ-Украина, Український тиждень, Texty.org.ua тощо. Спеціалізується на поєднанні онлайн інструментів у громадському і політичному секторі.

Ваша сторінка в фейсбуці – це ваша візитівка, тому розпочати потрібно з правильного заповнення інформації про себе.

Створіть коротку веб-адресу сторінки. Так легше буде зазначати її на візитівці та друкованих матеріалах. Для цього увійдіть в розділ «Інформація сторінки», Веб-адрес на Facebook.

Аватар сторінки краще зробити постійним, а от кавер-фото може мінятися, в залежності від акцій та кампаній, які проводить ваша організація. Зауважте, що ідеальний розмір обкладинки – 851Х315

Короткий опис про сторінку має бути…коротким! Але змістовним. Вдалий приклад цього демонструє організація Human Rights Watch https://www.facebook.com/HumanRightsWatch?fref=ts 

Приділіть увагу заповненню інформації в розділі «Про себе». Не лінуйтеся надати детальну інформацію про напрямки діяльності, заходи і т.п. Вдалим прикладом може слугувати сторінка організації Humanrightscampaign - https://www.facebook.com/humanrightscampaign/info

Плануйте контент. Не є хорошим тоном в один день викладати на сторінці 10 новин, а в наступні дні – жодної.

Краще сприймається ілюстрований контент, тому не забувайте про влучні картинки.

Коли ви пишете для фейсбуку, пам’ятайте про правило «мінімум слів». У вашої аудиторії, скоріш за все, не буде бажання читати довжелезні пости.

Намагайтеся візуалізувати вашу інформацію. Для цього вам в нагоді стануть такі сайти:

  1. Google Docs (Google Fusion Tables, Google Charts)
  2. Infogr.am
  3. Datawrapper
  4. easel.ly
  5. piktochart.com

Не лінуйтеся створювати на сторінці організації заходи. Так ви зможете краще інформувати про свою діяльність, а також створюєте історію організації в FB.

Текст підготовлено Центром інформації про права людини за підтримки програми «Фонд прав людини» посольства Королівства Нідерландів.

Контакти

  • Микола Малуха
  •  https://www.facebook.com/mykola.malukha

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.