bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

На Волині налагоджують мережу соціальних партнерів для підвищення рівня зайнятості молоді
19.09.2013

У вівторок, 17 вересня 2013 року, відбувся навчальний семінар на тему «Пошук партнерів та налагодження ефективної взаємодії з питань професійного становлення та працевлаштування молоді на Волині». Захід організовував Волинський Інститут Права за проектом «Створення сприятливого середовища для зайнятості молоді через розвиток інноваційних механізмів та вдосконалення співпраці» при підтримці Управління у справах сім’ї, молоді та спорту. Участь у навчанні прийняли представники центрів зайнятості Волинської області, центрів кар’єри, громадського сектору та інші установи й організації, що мають відношення до молодіжного ринку зайнятості.

Саме можливості для підвищення рівня зайнятості молоді на Волині обговорювалися під час семінару. Присутні зійшлися на думці, що при нинішніх умовах ринку праці тільки об’єднання зусиль усіх дотичних до цього ринку сторін може попередити безробіття серед молоді. Зважаючи на це, партнерські стосунки між державними й громадськими організаціями, а також обмін позитивними практиками роботи з молоддю мають важливе значення і можуть приносити хороші результати у діяльності, спрямованій на працевлаштування молодих людей, а, зокрема, студентів.

Оскільки центри кар’єри є «найближчими» до студентської молоді, їх залучення до соціальної партнерської мережі працевлаштування молоді є своєрідним порталом для поширення корисних практик на студентів і донесення до цієї аудиторії основної інформації, яка стосується можливостей для працевлаштування. Тож під час навчального семінару між Волинським Інститутом Права та 10 центрами кар’єри, що діють при навчальних закладах Волинської області, було підписано угоду про співробітництво в межах соціальної партнерської мережі.

Як зазначають організатори мережі, партнерська співпраця будуватиметься таким чином, аби надати молоді якнайширший доступ до інформації, що стосується працевлаштування, мотивувати молодь до активної діяльності і налагодити канали безпосереднього спілкування з потенційними роботодавцями. До мережі активно залучатимуться і громадські організації Волинської області, для яких буде розроблено кейси кращих практик працевлаштування молоді, які в подальшому впроваджуватимуться на базі цих організацій,що, в свою чергу, сприятиме підвищенню рівня зайнятості молоді у районах Волинської області.

 

Контакти

  • Прес-служба

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.