bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

З історії організації «Волонтери за Мир»
03.09.2013

Волонтерський досвід є дуже цінним чинником для побудови успішної кар’єри та власного розвитку. Волонтерська діяльність та численні можливості участі у проектах активно пропагуються за кордоном. І все більше людей різного віку не оминають шансу зробити щось корисне для інших.



Однією з організацій, яка надає можливості участі у волонтерських проектах, є «Волонтери за Мир».
Вона пропонує роботу в міжнародних волонтерських програмах у більше ніж 100 країнах по всьому світу, включаючи США. Її проекти є частиною Міжнародного Руху Волонтерства, де волонтери з різних країн живуть разом та працюють над розвитком та покращенням ситуації у місцевих громадах. Ці проекти надають численні можливості побачити світ та завести друзів і, водночас, отримати досвід попрацювати волонтером у проекті по розвитку громад. З 1982 року організація «Волонтери за Мир» здійснила обмін більше ніж 30000 волонтерів по всьому світі.

Організація пропагує Міжнародну Волонтерську Службу як ефективний спосіб міжкультурної освіти, навчання волонтерській діяльності та розвитку громад.

Шляхом обміну ідеями, така діяльність є практичним способом для запобігання та вирішення конфліктів на місцевому рівні.

Ідея Міжнародної Волонтерської Служби виникла як результат зустрічі групи європейських діячів після Першої Світової війни у 1920 році. У спробах ліквідувати причини конфлікту та відновити ситуацію після війни, народилася Міжнародна Волонтерська Служба або «робочі табори». Після Другої Світової війни, завдяки міжнародним волонтерським проектам, вдалося об’єднати покоління колишніх ворогів для спільних зусиль. У 1948 році, за підтримки новоствореної організації ЮНЕСКО, був створений Координуючий Комітет Міжнародної Волонтерської Служби для управління новими волонтерськими організаціями. У 2008 році цей Комітет відсвяткував свою 60 річницю!

Протягом літа 1968 року, Пітер Колдвел, засновник організації «Волонтери за Мир» брав  участь у міжнародному короткотривалому волонтерському проекті (робочому таборі) в Угорщині та Чехословаччині через програму, фінансовану Комітетом у Бостоні. Цінність роботи над спільним проектом, який полягав у  допомозі громаді та побудові дружніх стосунків з іншими волонтерами, поруч з розчаруванням від тогочасної ситуації у світі спонукали його до створення американської волонтерської організації.

У 1982 році була створена неприбуткова корпорація «Волонери за Мир» з метою «пропагування мирних стосунків між націями» та була прийнята до складу Координуючого Комітету Міжнародної Волонтерської Служби ЮНЕСКО у Парижі.

Початкові ресурси організація отримала від американського Інформаційного Агенства, яке тоді було частиною американського Державного Відділу.

На сьогоднійшній день організація пропонує такі типи проектів, до яких можна долучитися:

-робочі табори – можливість працювати волонтером з людьми з 4 або більше країн, будуючи культурне розуміння та задовольняючи місцеві потреби.

-індивідуальна служба – можливість створити власний міжнародний проект терміном від 2 тижнів до 1 року.

-груповий проект –можливість залучення до міжнародного проекту освітньої або громадської групи.

Існує багато видів роботи, які доступні у межах громадських проектів. Це може бути переобладнання старої будівлі у громадський центр, прокладення пішохідної стежки, проведення заходів для сиріт або біженців чи робота у місцевому саду.

Більшість проектів шукають мотивованих волонтерів та не вимагають спеціального досвіду або навичок. Волонтери працюють приблизно 5 годин на день.
Організація «Волонтери за Мир» надає допомогу у визначенні місця служби для волонтерів, пов’язуючи людей по всьому світі. У переважній більшості випадків, волонтери отримують відповідь про визначене місце своєї роботи протягом 3-5 робочих днів для короткотривалих проектів та від 1 до 2 тижнів для довготривалих проектів. Після прийняття до проекту, волонтер отримує більш детальну інформацію про проект та подорож.

Незважаючи на те, що волонтери вносять 500 доларів (можливо і більше, в залежності від країни проекту) за реєстрацію, які покривають оплату житла та харчування протягом служби, все більше і більше американців проявляють інтерес до участі у подібних проектах. Адже отриманий досвід,  можливість бути корисним та реалізувати себе є значно вагомішими.


Переклад Анастасії Фінюк
Джерело

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.