bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Волонтерство в Індії: що потрібно про це знати
30.07.2013

Дедалі більше людей у світі долучаються до волонтерства. Хтось присвячує цьому вільні від роботи дні, хтось віддає кілька років, а хтось поєднує волонтерство з відпусткою. Це дозволяє побачити нові місця, познайомитись з новими людьми та одночасно зробити добру справу, реалізувати себе як волонтера. Останнім часом, багато людей приїздить до Індії. Ця країна може здатись важкою для новачка. Тому не зайвими будуть кілька порад для тих, хто обрав для доброчинної місії саме Індію.



Що потрібно знати для того, щоб волонтерувати в Індії?

Волонтерство дає можливість особисто брати участь у справі та побачити результати своєї роботи. А особливо  у Індії – країні зі своїми яскравими традиціями, унікальними поглядами на життя, разючим розмежуванням між різними соціальними групами. Усе це впливає на світогляд. Працюючи в такій країні, людина повертається з іншими поглядами на життя. Адже після волонтерства відкривається інший бік життя – стають зрозумілими труднощі, з якими стикаються інші люди.

Як стати волонтером в Індії?

Існують два основних шляхи як стати волонтером в Індії: поїхати туди самостійно, або ж скористатись послугами некомерційних благодійних організацій, які допомагають волонтерам. Зокрема, Nonprofit Charitable Orgs. Наприклад, допомогу у самостійному волонтерстві у Калькутті можна отримати у Центрі Motherteresa.org, Центрі Матері Терези. Але в цьому випадку ви не зможете скористатись підтримкою та допомогою у виборі місця волонтерування, які пропонують волонтерські організації. Окрім розміщення, вони надають професійну підготовку, сприяють в переорієнтації, допомагають з проживанням, харчуванням, адаптацією в новому середовищі.

Перед поїздкою варто визначити пріоритети…

Перш ніж планувати свою подорож, потрібно зрозуміти, яким видом діяльності ви хотіли б займатись. Яку роботу ви хочете і можете виконувати... Варто обрати місце, де б хотілось здобувати волонтерський досвід, людей, з якими хочеться працювати. Щойно ви сформуєте відповіді на ці запитання, кількість проектів та організацій, до яких ви хотіли б долучитись, суттєво звузиться.

Яким видом волонтерства можна займатись в Індії?

Діапазон волонтерської роботи в Індії настільки різноманітний, що знайдеться щось для кожного. Один з найпопулярніших варіантів – робота з маленькими дітьми, а саме, викладання англійської мови, або допомога з навчанням у школі. Серед інших пропозицій – допомога у компаніях, що відстоюють права жінок, робота у дитячих будинках, допомога хворим людям, участь у екологічних акціях, у програмах розвитку сільських районів. А також робота у програмах охорони здоров'я, навчання дітей спорту, викладацька робота у громадах. Такі проекти можна знайти у будь-якому куточку Індії.

Тривалість волонтерської діяльності в Індії

Скільки часу ви плануєте провести як волонтер у Індії, залежить повністю від вас. Проекти розраховані як на максимально короткі терміни – від 2-х тижнів, так і на триваліший строк – на 6 місяців. Більшість людей волонтерують приблизно місяць. Це зручний термін, адже дає можливість облаштуватись, познайомитись з новими людьми, адаптуватись у новому середовищі та встигнути почати щось змінювати.

Чого очікувати від волонтерства в Індії?

Волонтерство – це не лише новий досвід, нові знайомства, нові подорожі, а й відповідальність. Навіть якщо думки про волонтерство надихають, реальний досвід може бути вельми нелегким. Адже доводиться пристосовуватись до нових умов життя в іншій країні, залишивши свою зону комфорту. Тим не менше, тут на вас чекають найбільші нагороди!

В залежності від того, де ви працюєте, ви знайомитесь з новими людьми, пізнаєте їх життя, культуру, побут, обмінюєтесь досвідом. Ви розвиваєтесь… Спочатку ви можете відчути, що люди ставляться до вас з обережністю - це може зайняти певний час, щоб прийняти волонтера. Але через пару тижнів ви станете друзями та будете зворушені мужністю та рішучістю цих людей. Дуже рідко хтось шкодує про свій досвід волонтерства, а для декого, він повністю змінює життя. Читати більше

Далі буде...

Переклад Юлії Герус
Редагування Тетяна Вербіцька
Джерело 
Фото із відкритих джерел

Контакти

  • http://goindia.about.com

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.