bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Підлітки та молодь – за репродуктивні права.
25.02.2013

Забезпечення репродуктивних прав є одним із стратегічних напрямків роботи уряду в Україні. Саме тому вже сьомий рік поспіть реалізовується Національна Програма «Репродуктивне здоров’я нації». Для досягнення цілей Програми працюють і громадські організації, проваджуючи проекти та програми, спрямовані на забезпечення потреб населення, в тому числі молодого, у інформації та послугах в аспекті репродуктивного здоров’я та прав.

14 лютого 2013 року в Києві та Вінниці та 15 лютого у Сімферополі пройшла інформаційно-просвітницька акція «Живи серцем – не втрачай розуму!», ініційована та організована юними волонтерами з нагоди Дня усіх закоханих. Акцію було організовано Благодійним Фондом «Здоров’я жінки і планування сім’ї» в рамках проекту «Покращення доступу підлітків до інформації та знань з репродуктивного здоров’я та прав» завдяки співпраці та за підтримки Центру сім’ї Дарницького району та Центру Громадянських Свобод (м. Київ), Вінницької громадської організації «Інформаційно – просвітницький центр «ВІСЬ», Міністерства освіти та науки, молоді і спорту АРК та Управління освіти Сімферопольської міської ради.

Під час акцій волонтери проводили різноманітні конкурси та вікторини на теми взаємин та здоров’я та розповсюджували освітні матеріали, що містять інформацію про  репродуктивне здоров’я та права підлітків. На додаток до інформації, що висвітлювалася у буклетах та листівках, які отримали учасники події, їм було запропоновано за додаткової інформацією звертатися на сайт «Взрослеем вместе!».

У інформаційних матеріалах зазначалася також інформація про Клініки, дружні до молоді (КДМ) – спеціально створені медично-консультативні центри, метою роботи яких є забезпечення комплексної соціально-медичної та психологічної допомоги підліткам та молоді.

Під час акції також відбувався збір підписів. Учасники події мали можливість, поставивши свій підпис, засвідчити, що «Кожна людина має право на своєчасне та повне отримання інформації про репродуктивне здоров’я та права», «Я вірю, що є кохання!» тощо.

Акцію було ініційовано волонтерами Благодійного Фонду та партнерських організацій, які  працюють за принципом рівний-рівному, розповсюджуючи інформацію про репродуктивні права серед своїх однолітків. В рамках діяльності юних активістів акцію до Дня усіх закоханих було організовано вперше, але передбачається що вона стане щорічною подією, адже День закоханих – гарний привід привернути увагу громади до теми взаємин та безпечної поведінки, що безпосередньо впливає як на репродуктивне, так і загальне здоров’я молодого покоління.

Довідка: Благодійний Фонд «Здоров’я жінки і планування сім’ї» заснований у 1996 році і є однією з провідних громадських організацій в Україні, що працюють у сфері інформування з питань репродуктивного здоров’я та репродуктивних прав. Одним із основних напрямків діяльності Фонду є профілактична робота з підлітками та молоддю. З 2007 року за сприяння Міжнародної Федерації Планованого Батьківства (IPPF) Фонд втілює проект «Покращення доступу підлітків до інформації та знань з репродуктивного здоров’я та прав» на підтримку Державної програми «Репродуктивне здоров‘я нації на період до 2015 року».

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.