bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Сумах навчають проектному мисленню
21.02.2013

Продовжує свою роботу черговий проект СОКМО для суспільно-активних громадян та представників громадськи організацій Харківської та Сумської областей. Таким чином, 15-17 лютого 2013 рокув Сумах відбувся тренінг в рамках проекту «Школа громадської активності» за підтримки NED. Це вже другий тренінг з трьох запланованих. Він є продовженням циклу навчальних заходів для підвищення рівня професіоналізму громадських діячів.

У заході брали участь представники третього сектору двох сусідніх областей. Харків і Суми— великі міста, зі своїми потребами, зі своїи проблемами, зі своїм життям. Але ж Україна складається з невеликих містечок, районних центрів, сіл, селищ. І, як великі, так і маленькі населені пункти потребують інформаціїї та допомоги в оптимізації своєї роботи. Тематика даного тренінгу цікавить всі громадські організації, але не всі мають доступ до інформації і можливість навчитись якісно і ефективно займатись цим питанням, від чого погіршується, або залишається на одному рівні розвитку робота організації. Ми намагаємось надати можливість якомога більшій кількості активістів та ентузіастів отримати знання та досвід по кваліфікованій роботі ГО.

На жаль, кількість людей, що пройшли курс тренінгу, набагато менша, ніж хотілося б. Ми змогли запросити лише третину з тих, хто прислали анкети для участі в заході. Така закавленість заходом є індикатором актуальності тематики.

На тренінгу учасники не лише отримали цікаву та корисну інформацію з уст тренера, але й на практиці спробували написати власний проект. На виході отримали близько десяти готових проетів з різних тематик. Сирі ідеї з допомогою досвідченого тренера та свіжих думок нових колег перетворились у видиму і зрозумілу форму, яка потребує бажання ініціатора для її матеріалізації.

Тож, маємо надію, що невдовзі ми побачимо результати спільних зусиль та сумлінної праці у формі нових заходів, акцій, створених організаціях тощо. Оптимізм і завзятість зроблять своє діло.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.