bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Нові перемоги бібліотек Рівненщини
14.02.2013

З початку функціонування Програми «Бібліоміст» у 2010 році у Рівненській області переможцями конкурсів грантів стало 15 бібліотечних систем: Млинівського, Сарненського, Дубровицького, Рокитнівського, Зарічненського, Рівненського, Березнівського, Корецького, Костопільського, Острозького, Радивилівського, Дубенського, Володимирецького, Демидівського районів, міст Дубно, Рівне. Серед переможців Програми обласні бібліотеки: Комунальний заклад «Рівненська обласна універсальна наукова бібліотека» Рівненської обласної ради, Комунальний заклад «Рівненська обласна бібліотека для молоді» Рівненської обласної ради, Комунальний заклад «Рівненська обласна бібліотек для дітей» Рівненської обласної ради.

Загалом 81 бібліотека нашого краю отримала комп’ютерну техніку для забезпечення потреб громади, це: комп’ютери з веб-камерами та навушниками і мікрофоном, принтери, мультимедійні проектори та екрани, сканери; бібліотечні працівники отримали можливість навчитися технології обслуговування користувачів. Використовуючи технічні засоби отримані в рамках реалізації проекту, зросла кількість бібліотек що надають користувачам безкоштовний доступ до інтернету, проводять навчання з освоєння сучасних веб-сервісів: здійснення комунальних платежів, освоєння спілкування через «Skype», реєстрацію електронної пошти, роботу з соціальними мережами тощо.

За кошти місцевих громад було обладнано бібліотеки для надання нових комп’ютерних послуг. У 2013 році переможцями у четвертому раунді конкурсу з організації нових бібліотечних послуг стали:

  • Дубенська міська центральна бібліотека для дорослих;
  • Дубенська міська дитяча бібліотека;
  • Дубенська міська масова бібліотека №1;
  • Міська публічна бібліотека-філія №2;
  • Дубенська міська публічна бібліотека №3;
  • Центральна районна бібліотека Здолбунівської централізованої системи публічно-шкільних бібліотек;
  • Міська бібліотека Здолбунів-ІІ;
  • Міська публічно-шкільна бібліотека селища Мізоч;
  • Здолбунівська районна бібліотека для дітей та юнацтва;
  • Рівненська державна обласна бібліотека для дітей;
  • Рівненська державна обласна бібліотека для юнацтва;
  • Рівненське обласне відділення Української бібліотечної асоціації у партнерстві з Комунальним закладом «Рівненська обласна універсальна наукова бібліотека».

Рівненської обласної ради отримало перемогу у конкурсі грантів у конкурсі для громадських організацій «Бібліотеки – мости до е-урядування». Комунальний заклад «Рівненська обласна універсальна наукова бібліотека» Рівненської обласної ради здобув перемогу у конкурсі «Смарт технології в навчальному процесі з використанням інтерактивної дошки». Учасники прес-конференції, серед яких: Наталія Бєляєва керівник відділу партнерств Програми «Бібліоміст», Оксана Краплич – регіональний представник Програми «Бібліоміст» у Рівненській області, Ярослав Мельник – начальник управління культури і туризму Рівненської обласної державної адміністрації звернулися до громади краю з закликом не ігнорувати можливості, які зараз надають сучасні бібліотеки та приєднуватися до людей, що використовують безкоштовні сервіси бібліотек для задоволення своїх професійних та побутових потреб.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.