bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Шведський проект “Народний університет” діє в Україні
07.02.2013

Полтава стала одним з майданчиків реалізації міжнародного проекту «Народний університет», ініційованого громадською організацією «Час дитячої Конвенції прийшов» (Швеція).

Проект реалізовується за підтримки “Форума Сюд”. Метою проекту є підтримка родин, які мають дітей з особливими потребами. Представником Української робочої групи проекту у Полтавській області стала ГО  Педагогічний центр «Академія», яка вже понад 10 років надає методичну, інформаційну та освітню підтримку родинам з дітьми, що мають вади розумового розвитку.

В межах проекту в січні 2013 року в Полтаві було проведено такі заходи:

Семінар для молодих батьків та соціальних педагогів, які працюють з ослабленимb дітьми. Семінар було спрямовано на розвиток особистісного потенціалу учасників для посилення їхньої можливості працювати з різними групами дітей. Учасників було ознайомлено з різними терапевтичними методиками, іграми, терапією через рух і живопис. Присутні також обговорювали питання розвитку громадянських ініціатив на місцевому рівні.

Семінар з елементами тренінгу відбувся на базі Микільської спеціалізованої школи-інтернату, де мешкають діти з таким особливостями як аутизм, проблеми розумового розвитку, синдром Дауна тощо. На зустрічі були присутні 20 педагогів, соціальних працівників і вихователів, які працюють зі 115-ма мешканцями інтернату. Учасники ознайомилися з досвідом роботи шведських лікувальних педагогів, дізналися про систему домашньої опіки і організації шкільного часу для таких груп дітей. Обговорювався також зміст Конвенції ООН Про Права Дитини у зв’язку з професійною діяльністю учасників тренінгу. Під час дискусії було також висвітлено проблеми та перешкоди у роботі з ослабленими дітьми, які зумовлено насамперед нереалістичними вимогами чиновницького апарату до інтелектуального розвитку дітей.

Загалом, у семінарах взяли участь 42 особи. Ведучою семінарів була керівник проекту «Народний університет», психолог, соціальний працівник і евритміст Єлена Ястремська-Альман.

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.