bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Навчатися ніколи не пізно!
04.02.2013

 Саме під таким гаслом стартував новий проект Єврейського громадського центру «Мазаль Тов» із навчання комп’ютерної грамотності людей похилого віку. 

Третій рік поспіль Запорізькій міський благодійний фонд «Єврейський громадський центр «Мазаль Тов»» проводить діалогові програми для людей старшого віку. З осені 2012 року проект «Клуб для літніх «Здоровое старение»» відвідав з волонтерськими заходами більше сотні маломобільних людей похилого віку, які мешкають в віддалених районах та на околицях міста, організував активний виїзний семінар і зібрав більше 50 активних волонтерів, серед яких як молоді люди, так і самі учасники проекту. Їх зусиллями були проведені акції допомоги та підтримки в інтернатах, будинках інвалідів, геріатричних центрах міста. Волонтери спробували себе у якості акторів, із успіхом продемонструвавши глядачам дві театральні постанови.

Учасники Клубу  - це люди віком від 65 років, які багато всього пережили в житті: окупацію, евакуацію, тоталітарні режими. Найстаршому – вже за 90! Проте, їх життелюбність та активність може дати фору багатьом молодим юнакам. Зустрічі та семінари Клубу, а також постійне­ спілкування надає їм ще більше сил, радості і такої необхідної підтримки.

«І ось нова проблема – настав вік повної комп’ютерізації, а ми не вміємо!» - кажуть нам бабусі і дідусі. «Це не проблема, а нова програма!» - відповіли ми і відразу знайшовся волонтер–програміст, який з радістю організував курси комп’ютерної грамотності для початківців. Запис почався відразу, і за два дні (!) ми набрали 6 груп! Перші дві з них вже розпочали свою діяльність. З якою наснагою та натхненням новоявлені учні взялися за роботу! Нібито знову відчули себе студентами, що тільки-но поринули у світ навчання.

Ми раді, що зберігаємо активну позицію дорогих нам людей, надаємо їм нові можливості спілкування і розширення знань!

Контакти

  • Мінакова Катерина
  • ЄОЦ “Мазаль Тов”
  • [email protected]
  • 213-80-90

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.