bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

На Закарпатті волонтери передали понад сто пар дитячого взуття сім’ям, що потребують допомоги
22.01.2013

На свято Водохреща 19 січня 2013 року на Закарпатті волонтери Асоціації «Еммануїл» передали понад сто пар нового дитячого взуття сім’ям, що опинилися в складних життєвих обставинах.

Це вже друга партія зимових чобіт, яку отримали діти з багатодітних та малозабезпечених сімей закарпатського села Середнє. Взимку ці діти носять легке гумове взуття та зовсім не зимовий одяг – у батьків немає коштів, щоб придбати саме необхідне.

 «Ми звикли до певних стандартів комфорту і не звертаємо уваги на такі елементарні речі, як можливість вчитися, наявність одягу, продуктів харчування тощо, - говорить керівник гуманітарного відділу Асоціації «Еммануїл» Галина Кучер, - та далеко не в усіх така повсякденність. В Україні є села, де діти не вміють читати, багато з них не відвідують школу з причини відсутності зимового взуття. Багато дітей хворіють невиліковними хворобами. Безумовно, ми не можемо об’їхати усі регіони України, але ті зміни, які відбуваються в селі Середньому, тішать нас.  Дивлячись на дітей, які отримали перші у своєму житті чобітки, дуже хочеться вірити, що це, нехай маленький, але впевнений крок у майбутнє. У них з’явилась можливість  ходити до школи.

1 грудня розпочато новий спецпроект «Зігрій дитину», який продовжиться до 28 лютого. Мета проекту – зібрати кошти на купівлю 10 000 пар дитячого зимового взуття і закупівлі 500 пічок-«буржуйок» для сімей, що особливо цього потребують. Бажання допомогти закарпатським сім’ям знайшло відгук у багатьох людей – Україна, Росія, Білорусь, Германія, Америка надсилають кошти на придбання усього необхідного.

З 2010 року Асоціація «Еммануїл» у співробітництві с місцевою владою і помісними церквами проводить масштабні заходи на Закарпатті – допомога циганам та вихідцям з Румунії. Співробітництво охоплює такі села, як Середнє, Баркасово, Чомбор, Порошково. Повним ходом йде будівництво і реконструкція непридатних до життя будинків, надається медична і гуманітарна допомога, організована початкова школа для дітей з бідних сімей. В рамках міжнародного сільськогосподарського проекту «Їжа на кожний день»(SEED), проводяться семінари з навчання циган роботі на землі.

Виважені і впевнені кроки Асоціації «Еммануїл» в рішенні багатьох питань Закарпатського регіону, принесли вагомі результати. А саме:

  • сотні дітей отримують початкову освіту;
  • підлітки отримують елементарні знання та навички, що допоможуть їм у  майбутньому;
  • цілі родини циган вчаться працювати на землі і вже мають свої перші врожаї;
  • нові будинки, сучасна баня та зерносховища, пробурена скважина для поливу земельних угідь;
  • проходить духовно-просвітницька робота;
  • надається медична та гуманітарна допомога.

 Довідка

Асоціація «Еммануїл» 20 років працює в Україні. Мета роботи організації – сприяння утвердженню в суспільстві принципів благодійництва і милосердя; допомога дітям-сиротам, людям з обмеженими можливостями, соціально незахищеним верствам населення. А також створення та розміщення духовно-просвітницьких програм на телебаченні та в соціальних мережах, розвиток партнерських взаємовідносин з суспільними і благочинними організаціями, державними і учбовими закладами; досягнення громадського спокою і миру в міжнаціональних відносинах та інших сферах життя. 

Контакти

  • Наталія Баш
  • Асоціація Еммануїл
  • [email protected]
  • +38 (067) 217 62 58

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.