bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

На Рівненщині стартує шість адвокасі проектів
11.01.2013

10 січня 2013 року відбулось офіційне підписання договорів про надання мікрогрантів для здійснення адвокасі кампаній між Фундацією імені князів-благодійників Острозьких та громадськими організаціями та ініціативними групами Рівненщини.

З поміж 10 отриманих проектів, що надійшли з трьох областей Західної України, фінансування отримали шість проектів, які відповідали умовам конкурсу мікрогрантів місцевих адвокасі кампаній «Поділи відповідальність на всіх» за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Під час підписання договорів був проведений інструктаж по підготовці та здійсненню адвокасі проектів, оформлення звітної аналітичної та фінансової документації та пояснення всім учасникам різниці між такими поняттями як «Лобіювання», «Правозахисник», «Адвокат» та «Адвокасі» для більш чіткого фокусування на адвокасі кампанії.

Проект «Місцева пожена команда – запорука збереження людського життя» передбачає проведення адвокасі кампанії, яка забезпечить створення пожежної команди в селі Верба Дубенського району.

Проект «Школа управителя будинку «Управдом» має на меті проведення навчання для управителів будинків та кампанію представлення інтересів мешканців багатоквартирних будинків міста Рівне в органах місцевого самоврядування та житлово-комунальних підприємствах для покращення якості житлово-комунальних послуг.

Проект «Впровадження обліку енергоресурсів» має на меті спонукати Рівненську обласну раду прийняти зміни до програми щодо впровадження системи обліку енергоресурсів у області. Передбачається, що в подальшому це дозволить запровадити ефективну систему енергозбереження.

Проект «Спортивний майданчик» передбачає спонукання Рівненської обласної ради до проведення інвентаризації спортивних майданчиків в області, що дозволить закладати в бюджети місцевих рад відповідні кошти на їхній ремонт чи будівництво.

Проект «Оптимізація системи теплопостачання в смт Квасилів Рівненського району» має на меті спонукати депутатів Рівненської районної ради оптимізувати та затвердити тарифи на теплопостачання в селищі. Очікується, що такі дії дозволять мешканцям Квасилова економити не менше 120 тисяч гривень (до 30%) щомісяця протягом опалювального сезону.

Проект «Допомагаємо лікарні» передбачає спонукання Здолбунівської районної ради здійснити заходи енергоекономії, завдяки яким буде досягнуто зменшення затрат на електроенергію в районній лікарні.

Адвокасі кампанії – метод та процес впливу на людей, які приймають рішення, та на громадську думку щодо проблемних питань. Воно спрямоване на мобілізацію громадських дій для досягнення змін у суспільстві, в тому числі проведення законодавчих та політичних реформ з метою вирішення вищеназваних проблем.

Метою проекту Конкурс мікрогрантів місцевих адвокасі кампаній «Поділи відповідальність на всіх» в рамках проекту «Посилення впливу громадянського суспільства» за фінансової підтримки Міжнародного фонду “Відродження” є посилення спроможності територіальних громад Рівненської області в представленні своїх прав та інтересів в органах державного самоврядування шляхом проведення конкурсу та надання не менше 7 мікрогрантів на підтримку організації та проведення адвокасі кампаній.

Контакти

Коментарі

Микола Орлов   4203 дні тому   #  

А які громадські організації стали переможцями конкурсу? Можна дізнатись, а то проекти є, а хто їх виграв немає. Так би можна було поспілкуватись, зкооперуватись, подивитись як люди у нашому регіоні займаються адвокасі-компаніями.

  •   Пiдписатися на новi
Орлов Микола    4168 днів тому   #  

35 пройшло, відповіді так і не має. а проекти вже реалізується, десь, якось, кимось...

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    4167 днів тому   #  

Мабуть, тема для журналістського розслідування;)

  •   Пiдписатися на новi
Орлов Микола    4167 днів тому   #  

американський бейс )) зобовязує бути послідовним і допитливим навіть поміж НГОшників

  •   Пiдписатися на новi
Анна Чайковська   4166 днів тому   #  

На сайті є.
http://fundraising.org.ua/news/energozberezhennya-u-zdolbunivskii-raionii-likarni
Енергозбереження у Здолбунівській районій лікарні
12 лютого 2013 року в приміщенні Здолбунівської районної ради відбувся круглий стіл в рамках проекту «Допомагаємо лікарні», за підтримки Фундації імені князів-благодійників Острозьких та Міжнародного фонду «Відродження».
Іван Зима – головний лікар Здолбунівської ЦРЛ повідомив, що Здолбунівська центральна районна лікарня за минулий рік спожила 425591 кВт електроенергії на суму 476662 грн, з них – 40% на освітлення - на суму 190665 грн., тому існує необхідність обдумати кроки, які сприятимуть економії електроенергії, внаслідок чого забезпечиться економія бюджетних коштів. Першим кроком плануємо замінити 1000 ламп розжарювання на енергозберігаючі, що принесе бажаний ефект економії на суму близько 65000 грн. на рік.
До участі в цій адвокасі - кампанії будуть залучені волонтери, фандрейзери, місцеві ЗМІ та інші громадські організації. Кожен з етапів адвокасі - кампанії буде супроводжуватися публічним звітом про хід її виконання і фінансовим результатом. ...

  •   Пiдписатися на новi
Орлов Микола    4166 днів тому   #  

ми готуємо матеріал, але навіть вами процитована стаття не дає відповіді на поставлене запитання)) хто це лікарня, фонд розвитку громад, ініціативна група. Зясовуємо. Ми ЗА проекти та їх прозорість.

  •   Пiдписатися на новi
Анна Чайковська   4166 днів тому   #  

Я теж за відкритість і прозорість. Я перечитала Ваш пост і поцікавилася. Власне, тому і навела цитату. Чекаю на матеріал, який Ви готуєте. Мені, як людині з іншого регіону, це цікаво. І добре що робите таку справу.

  •   Пiдписатися на новi
Орлов Микола    4150 днів тому   #  

http://zdolbunivcity.net/skladnyj-shlyah-do-prostoho-vyrishennya/ матеріал готовий

  •   Пiдписатися на новi
Михайло Шмігельський    4147 днів тому   #  

ось проект на сайті фонду відродження
http://www.irf.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=33559:gms-grant-uk-44031&catid=65:projects-cs-uk&Itemid=483

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.