bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Волинська облрада виділила 51 млн. гривень на розвиток ОСББ
10.01.2013

Волинська обласна рада затвердила Програму сприяння діяльності об’єднань співвласників багатоквартирних будинків у Волинській області на 2013 - 2015 роки. Програмою передбачається фінансування об’єднань із бюджету у розмірі 51 млн.грн.

Таку приємну звістку отримали ОСББ Волинської області завдяки реалізації проекту Асоціації ОСББ «Лучани під назвою «Адвокасі кампанія спрямована на створення та лобіювання прийняття Програми підтримки ОСББ у Волинській області». Проект став переможцем 1-го туру обласного конкурсу адвокаційних ініціатив, який проводить Волинський Інститут Підтримки та розвитку Громадських Ініціатив за фінансового сприяння Міжнародного фонду «Відродження».

Програмний документ розроблявся робочою групою, до якої увійшли голови ОСББ, які функціонують у Волинській області, представники громадських організацій області та експерти Асоціації підтримки та розвитку ОСББ та ОСН, які вже брали участь у розробці й впровадженні такої програми у м. Луцьку. Для того, щоб програмним документом було охоплено якнайширше коло інтересів ОСББ, у районах проводились робочі зустрічі й опитування голів ОСББ. Отримані результати стали основою Програми сприяння діяльності ОСББ, яка потому була винесена на громадське обговорення. Доопрацьований проект Програми і був ухвалений обласною радою.

Відтак, Програмою  передбачається  на кінець 2015 року створити в області 1266 об’єднань співвласників багатоквартирних житлових будинків. На теперішній момент у області налічується 344 ОСББ. Зважаючи на те, що у 2003 році на Волині було тільки 100 об’єднань, то імовірність стрімкого росту їх кількості за сприятливих умов і фінансових ресурсів, цілком реальна, тим більше, що створення ОСББ – один із пріоритетних напрямків реформування ЖКГ.

Впровадження Програми дозволить поліпшити технічний стан житлового фонду, впровадити заходи з енергозбереження у житлових будинках, підвищити свідомість та згуртованість громад у вирішенні місцевих проблем, покращити умови проживання громадян у своїх помешканнях, дасть можливість раціонально використовувати кошти мешканців на утримання житла. 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.