bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Всеукраїнський тиждень права: кожен може сприяти утвердженню поваги до права і стояти на сторожі
20.12.2012

Всеукраїнський тиждень права: кожен може сприяти утвердженню поваги до права і стояти на сторожі законності, бути гарантом прав і свобод людини.

 

10-16 грудня 2012 року - Всеукраїнський тиждень права - тиждень толерантності та миру. Країну охопили масові заходи, акції, лекції, виставки, показ фільмів в підтримку прав людини.

 

Однією з центральних подій щорічної загальноукраїнської акції стало проведення виставки- форуму “Правники суспільства”, яка пройшла у Київському планетарії. Різновікова аудиторія, що відвідала цей захід, вказує на те, що ніхто не залишається байдужим до питання права. Воно болюче і в той самий час актуальне для кожного. Громадяни отримали безоплатну допомогу у роз’ясненні та захисті своїх прав і свобод: мали можливість живого спілкування з представниками юридичної професії та отримали відповіді на всі питання, що їх цікавили, а також можливість скласти заяву, скаргу та інші документи правового характеру. Свої послуги надали громадські приймальні та юридичні клініки вузів, приватні юридичні фірми та адвокатські компанії.

 

В рамках цього заходу свої засоби у формуванні правового суспільства та реалізації прав людини виклав Благодійний фонд “Молодь за права людини”. В основу діяльності цієї організації покладена просвіта, а саме зробити права людини частиною освіти у той мірі, в якій вони є частиною життя. Бажаючі мали змогу подивитися просвітницький відеофільм “Історія прав людини” та 30- ть роликів відповідно до 30- ти прав , що викладенні у Загальній декларації прав людини. Кожен зацікавлений отримав друковані матеріали, в яких висвітлювалася Загальна декларація прав людини та правозахисні організації.

Цього року серед заходів було заплановано проведення всеукраїнського уроку “Права людини”. “Молодь за права людини ” безпосередньо внесла свій вклад у освітній процес в рамках Всеукраїнського тижня права, провівши лекції для учнів 9-х, 10-х, 11-х класів шкіл Києва, організовані Головним управлінням юстицій у Київській області. Школярі були задоволенні отримуючи інформацію альтернативним шляхом, спілкуючись з лектором на тему прав людини та знаходячи у запропонованому для перегляду фільму відповіді та підтвердження існування прав та можливості дотримуватись їх  у житті. Було отримано багато гарних відгуків.

З огляду на потребу громадян у знаннях та користування власними правам, на намагання держави захищати права людей, об’єднуючи зусилля ми можемо створити суспільство без насилля та злочинності. Як казав відомий письменник та гуманіст Л. Рон Хаббард : “Права людини повинні стати реальністю, а не ідеалістичною мрією”.

Контакти

  • Ірина
  • Благодійний фонд “Молодь за права людини”
  • [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.