bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Засудженим Чернігівської виправної колонії видали паспорти
14.12.2012

Майже половина тих, хто направлені в виправні установи країни, не мають паспортів. Враховуючи той факт, що отримати самостійно паспорт жінкам Чернігівській колонії № 44 на свободі буде складно, засудженим вирішили полегшити це завдання. Укінці листопада 2012 року кілька десятків жінок, які відбувають тут покарання, отримали паспорти. 

"Ми звертаємо уваги на зміну внутрішнього світу засуджених. Їх системи цінностей, мотиваційної структури, асоціативних установок, стосовно інших людей, повага їх інтересів, - сказавши Андрій Кирієнко, начальник колонії № 44. - Адже процес виховання вимагає диференційованого підходу до кожної жінки. Співробітники установи використовують індивідуальні методи роботи, бесіди, консультації, настанови, налаштовуючи засуджених жінок на позитивний настрій, правильну лінію поведінки. Ми дуже відповідально підійшли до оформлення самого головного документа, паспорта громадянина України, враховуючи, що без нього на свободі жінці після відбування покарання буде важко, а з новим паспортом буде легше соціалізуватися. Щоправда, отримати на руки паспорт засуджені зможуть тільки після звільнення. Поки документ буде зберігатися в особовій справі - додав начальник колонії".

В даний час, в результаті численних реформ, змін кримінально-виконавчій системі перебування укладених прагне змінитися від покарання до виправлення.

"Разом з нашими благодійниками ми організовуємо культурно-масові заходи, допомагаємо у вирішенні проблем покращення побутових умов для засуджених, виділяємо фінанси на оформлення документів. Адже вся ця робота стимулюють засуджених до законослухняної поведінки", - розповів начальник сектору виховної та соціальної роботи управління ДПСУ в Чернігівській області Олександр Гужва.

За словами директора по роботі з бюджетними організаціями Міжнародного благодійного фонду Преподобного Сергія Радонезького Людмили Лисенко, найчастіше в ув’язнених немає паспорта з однієї причини - вони його втратили. «Наше завдання відновити цей документ, вручити його людині, щоб після звільнення він став повноцінним громадянином України», - резюмувала вона.

Зі словами великої вдячності звільнені отримали свої паспорти і подарунок від фонду. Адміністрація Чернігівської виправної колонії № 44 створює всі умови, щоб жінки, що потрапили сюди, не були ще раз покарані, а змінивши свою поведінку змінили ставлення до себе, до життя, до оточуючих.

Контакти

  • Людмила Лисенко
  • Міжнароднйи благодійний фонд Преподобного Сергія Радонезького
  • [email protected]
  • +380445253000

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.