bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Глобальний тиждень підприємництва: причому тут Доброта
19.11.2012

Глобальний підприємницький тиждень, що охоплює 125 країн світу, проходить з 12 по 18 листопада. Це свого роду «свято підприємництва» як ефективного способу вирішення соціальних, екологічних та економічних проблем. Початок був покладений у 2006р з ініціативи тодішнього прем’єр-міністра Великобританії Гордона Брауна. З 2008р акція набула міжнародного характеру. У ці дні проводяться найрізноманітніші заходи (тренінги, семінари, конференції, конкурси etc), в яких беруть участь офіційні особи найвищого рангу.

В Україні національним координатором заходу і хостом національної платформи GEW виступає Асоціація СЕСП.

Донецький міський благодійний фонд «Доброта» позиціонує себе як соціальне підприємство (бізнес pro bono) остільки, оскільки з моменту свого заснування обрав і культивує використання стратегій, методів та інструментарію, який виявився ефективним в комерційній сфері.

На прикладі лише цього тижня:

  1. Фонд шляхом застосування інтегрованих комунікацій соціального маркетингу «продав» участь у добрих справах (благодійних проектах) 32 корпораціям, половина з яких є його постійними клієнтами (благодійниками) протягом більше 10 років.
  2. Стійко-успішну діяльність у набутті таких (своїх) клієнтів співробітники «Доброти» не тримають в секреті і систематично проводять навчання/консультування інших фігурантів філантропічної сфери України і зарубіжжя.
  3. На цьому тижні завершена підготовка до презентацій з використання кейс-методу в інституціональному та організаційному розвитку організацій громадянського суспільства для Форуму оргрозвитку і Конференції «Ефект метелика: кейс-метод як інструмент поширення кращих практик вирішення місцевих проблем».
  4. Концепції та досвід ДМБФ «Доброта» затребувані не тільки організаціями благодійного сектору, але й комерційними, релігійними, етнічними, творчими, а також політичними вітчизняними та зарубіжними організаціями. Про це свідчить, наприклад, участь у Конгресі Підприємців, запрошення до співпраці з консалтинговими агентствами та фундаціями з Росії, Литви, Казахстану, Білорусі.
  5. Фонд «Доброта» є активним членом Донецької торгово-промислової палати, PR-Ліги України, Міжнародної Асоціації громадських організацій, що практикують соціальне підприємництво WDI NGO Alliance (William Davidson Institute, University of Michigan Business School), Всеукраїнської Асоціації соціальних підприємців, Вищої координаційної ради Форуму соціально відповідального бізнесу в Україні. Фонд офіційно приєднався (підписант) до Глобального Договору (Global Compact), ініційованого ООН в цілях сприяння формуванню загальних цінностей і принципів корпоративної соціальної відповідальності.
  6. Готуйся до великої мети, а слава тебе знайде! Нагороди фонду (всі вони саме за успіхи, прямо пов’язані із застосуванням підприємницького підходу) побічно свідчать про справедливість цієї афірмації.

Як заявляє директор фонду Рогалін Я.Ф. (сам підприємець з 20-річним стажем): «Очевидний бренд сучасності в тому, що комерційна діяльність все більше соціалізується, а суспільно-корисна - комерціалізується».

Так переможемо? Так переможемо!

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.