bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Бездомні майже в законі
07.11.2012

Відтепер до вирішення проблеми бездомності в Україні підключені не тільки Міністерство соціальної політики і місцеві адміністрації, але й правоохоронні органи. З наближенням холодів Прем’єр-міністр країни Микола Азаров закликав ці структури порахувати кількість бездомних і на зимовий період за кожним закріпити місце для харчування і обігріву.

Такий заклик глави виконавчої влади є добрим сигналом. Мабуть там, зверху, починають розуміти і усвідомлювати, що проблема бездомних людей в Україні існує. Нехай це прозріння і сезонне – викликане наближенням холодів – однак сталося воно завчасно, і можна назвати його першим кроком влади назустріч її бездомним громадянам.

Крім того, минулого тижня Микола Азаров під час зустрічі з представниками молодіжних та волонтерських організацій, закликав волонтерів взяти участь у наданні допомоги бездомним. Це вірний хід, адже молодь сповнена ентузіазму, молоді люди в своїй більшості ще не створили сім’ї і мають більше вільного часу, який можна використовувати на користь ближньому. Але важлива й інша сторона цього заклику. Звертаючись за допомогою до волонтерів, держава тим самим визнає, що самостійно вона не впорається з проблемою бездомності.

Квартальні та річні звіти міністерств і відомств рясніють гарними цифрами кількості пунктів обігріву та харчування, показниками роботи соціальних установ. Наскільки ця статистика відповідає реальності? Хочеться вірити, що відповідає. Однак згідно з повідомленнями прес-служби Благодійного Фонду «Соціальне партнерство», кількість людей, які отримують щоденну допомогу в пунктах надання допомоги бездомним, постійно зростає. У середньому щотижня в Фонд приходить на 20-30 осіб більше. А з настанням морозів -  стоятимуть черги.

Самостійно держава не справляється з сьогоднішньою проблемою. І нехай заклик допомоги до молодих волонтерам дуже слабкий, але і вже з цим можна привітати нашу владу. Визнання неспроможності вирішити проблему самотужки – це початок нового шляху. «Ми вже не один рік пропонуємо місцевій і національній владі своє бачення вирішення проблеми та варіанти спільної роботи в сфері допомоги бездомним і малозабезпеченим та їх реабілітації. Поки нас не особливо бажали чути, і наші спроби достукатися у високі кабінети не увінчувалися особливим успіхом. Вже тепер, будемо сподіватися, що крига скресла. І можливо вже у найближчому майбутньому держава зможе зрозуміти, що лише спільними зусиллями можливо вирішити проблему бездомності», - повідомив Артем Макєєв, президент Всеукраїнського Благодійного Фонду «Соціальне Партнерство».

Контакти

Коментарі

Сумщенко Ірина   4260 днів тому   #  

Ситуація з бездомними просто лякає.Тут потрібний системний підхід.Починаючи з відсліжування історії бездомності- впевнена на 75 процентів- вона кримінального характеру.У більшості бездомних був дах над головою, який вони колись втратили, частіше за все- з-за неправоправних дій третіх осіб..І закінчуючи відсліжуванням діяльності деяких бездомних угрупувань.Була нещодавно на Київському центральному вокзалі- потяг був пізно, десь об 23.00.Бездомні просто заполонили зали очікування при цьому вели себе в більшості зухвало-відчувалось, що вони себе почувають досить впевнено.А сидіти поряд з боижем навіть небезпечно.Я з подругами стояла..Вокзал не повинен бути нічліжкою для жебраків.Це сумно.На мою думку- потріібні центри для бездомних , де вони повинні не лише харчуватись, потинявшись вулицями, жебракуючи чи просто полазивши по смітниках, а ще й працювати, намагаючись бути корисним суспільству.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.