bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Громадські організації Ковельщини вчилися працювати з волонтерами
02.11.2012

1 листопада 2012 року в Ковелі пройшло навчання для громадських організацій на тему «Залучення та робота з волонтерами», яке відвідали представники третього сектору Ковельщини. Організовував навчання Волинський Інститут Права за підтримки Управління у справах сім’ї, молоді та спорту в межах проекту «Покращення професійного рівня, соціальної адаптації та рівня зайнятості Волинської молоді».

Значна частина тренінгу була присвячена питанням мотивації та стимулювання до волонтерської діяльності. «Традиції суспільної праці, турботи про ближнього і взаємодопомоги в Україні існують споконвіків, це притаманно менталітету наших людей, тому волонтерство, так би мовити, у нас в крові. Тому залучати волонтерів до діяльності громадської організації неважко, проте не всі вміють організувати сам процес підбору волонтерів та спонукати людей робити свій вклад у вирішення важливих соціальних питань. Громадська організація, яка долучає до своєї діяльності волонтерів, має значно більший потенціал і ефективніше може розв’язувати важливі соціальні проблеми. Найпотужніший ресурс для розвитку влонтерського руху – це студентська та учнівська молодь, проте громадські організації не завжди вміють мотивувати молодь до участі у своїй роботі», - зазначила керівник проекту Ірина Гайдучик.

За її словами, молодим людям важливо показати, що волонтерство – це чудова можливість реалізувати себе та відчути свою соціальну значимість, виразити свою громадянську позицію, набути корисні вміння і навички, зав’язати нові знайомства та закласти основи для подальшої професійної діяльності.

 

Контакти

  • Людмила Вільчинська
  • Волинський Інститут Права
  • [email protected]
  • (098) 9222616 (066) 1630008 (0332) 200032

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.