bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Молодь навчать зберігати історичні надбання за допомогою сучасних технологій
15.10.2012

У жовтні 2012 року розпочинається другий етап проекту  «Історична спадщина України – світовий доступ в електронному форматі». Протягом 2012 - 2013 р. організатори проекту зосередяться на вирішенні проблеми працевлаштування та вибору професії серед молодої категорії населення.

Зокрема, вже заплановано проведення двох навчально-профорієнтаційних програм за підтримки молодіжних центрів праці. Ці безкоштовні заняття  будуть присвячені отриманню базових навичок у студентів та старших школярів для роботи з комп’ютером (курс «Інформаційно - комп’ютерна грамотність») та графічними програмами обробки зображень (курс «Обробка оцифрованих видань сучасними програмними засобами»). Окрім практичних інструментів, тренери зупиняться й на загальних питаннях актуальності збереження першоджерел в електронному вигляді. Як прогнозують співорганізатори навчання – спеціалісти компанії «Електронні архіви України» - фахівця з оцифрування документальної спадщини, усього до навчальної програми буде залучено понад 170 осіб. А найкращі зі студентів отримають почесні грамоти та будуть запрошені на роботу.

Нагадаємо, що проект «Історична спадщина України – світовий -  доступ в електронному форматі» є спільною ініціативою МГО Асоціація «Інтелектуальне лідерство», Національної історичної бібліотеки України і відбувається за підтримки Міністерства культури України, Української бібліотечної асоціації, Державної служби молоді і спорту,  компанії «Електронні архіви України». Другий етап проекту реалізовується за підтримки Антикризової гуманітарної програми Міжнародного фонду «Відродження». Його мета – збереження і популяризація культурно-історичної документальної спадщини світового і загальнонаціонального значення, зосереджених в фондах Національної історичної бібліотеки України.

Цей проект започатковує громадську ініціативу Digital Ukraine Worldwide,  що спрямована збереження культурних та наукових надбань України, розкриття її соціальної значущості на міжнародній арені, а також підтвердження її європейської ідентичності та загальносвітової цінності.

Приєднуйтеся до проекту «Історична спадщина України – світовий доступ в електронному форматі» у соціальній мережі Facebook-DigitalUkraine

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.