bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Києві відкрився Всеукраїнський ресурсний центр розвитку соціального підприємництва
13.10.2012

У вересні 2012 року у м. Києві стартував проект «Всеукраїнський ресурсний центр розвитку соціального підприємництва «Соціальні ініціативи», який виконується громадською організацією «Молодіжний центр з проблем трансформації соціальної сфери «Соціум-ХХІ» за фінансової підтримки Міжнародного Фонду «Відродження» та Фонду «Східна Європа».

Проект спрямований на збільшення кількості соціальних підприємств в Україні, як альтернативного джерела ресурсів для вирішення соціальних проблем у громадах та надання підтримки вразливим групам населення.

Ресурсний центр працюватиме у таких напрямках:

  1.  Аналітичний напрямок (дозволить  описати і представити ситуацію в Україні та зібрати дані для планування подальшого розвитоку соціального підприємництва).
  2. Інформаційний напрямок (забезпечить систематичний збір та поширення інформації щодо кращих практик діяльності соціальних підприємств, можливості їх фінансування, отримання відповідного навчання тощо).
  3. Навчальний напрямок (основним завданням якого буде усебічна допомога підприємцям в створенні соціальних підприємств та забезпеченні їх ефективного функціонування. Допомога буде надаватися у вигляді тренінгів, консультацій, інформаційних ресурсів тощо).
  4. Напрямок «Співпраця» полягатиме  у формуванні мережі зацікавлених сторін з числа освітніх, дослідницьких, бізнесових та громадських організацій, а також осіб, які приймають політичні рішення задля підтримки та розвитку соціального підприємництва в Україні.

Ресурсний центр розміщений за адресою: вул. Волоська, 8/5, 4-й корпус НаУКМА, 206 кімната.

Громадська організація «Молодіжний центр з проблем трансформації соціальної сфери «Соціум-ХХІ»  заснована випускниками та викладачами Школи соціальної роботи Національного університету “Києво-Могилянська Академія” у 1998 році з метою впровадження новітніх технологій роботи з людьми, які належать до вразливих груп населення.

Соціальне підприємство – це бізнес, метою якого є вирішення соціальних проблем. Прибутки соціального підприємства спрямовуються, головним чином, на розвиток бізнесу, громадські справи чи на вирішення гострих суспільних проблем. Таке підприємство діє за всіма законами бізнесу і приносить прибуток, тому не вважається благодійною організацією. Головна місія соціального підприємництва – приносити користь суспільству. Воно поширюється на такі галузі, як освіта, охорона навколишнього середовища, боротьба з бідністю, захист прав людини тощо.

Контакти

  • Василь Назарук
  • ВРЦ розвитку соціального підприємництва “Соціальні ініціативи”
  • [email protected]
  • м. Київ
  • вул. Волоська
  •  8/5
  • 4-й корпус НаУКМА
  • кім. 206

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.