bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Доброта вчить доброті: коли фандрейзинг більше ніж фандрейзинг
12.10.2012

Ось вже 10 років тривають навчальні сесії Донецького міського благодійного фонду «Доброта» в Україні (162 громади 22 областей), ближньому і далекому зарубіжжі (Росія, Білорусь, Молдова, Казахстан, Польща, Німеччина, США та ін.). За цей час проведено без малого 500 презентацій, майстер-класів, семінарів, тренінгів та індивідуальних/групових консультацій для більш ніж різноманітних клієнтів: вітчизняних та міжнародних благодійних організацій/фондів, релігійних конфесій та національних рухів, фінансово-комерційних корпорацій і держпідприємств.

Це були корпоративні заходи, присвячені ключовим питанням інституціонального/організаційного розвитку. Оплачувалися вони самими клієнтами та/або їх спонсорами, в т.ч. за ваучерною програмою UNITER – більше 20 організацій громадянського суспільства. Найбільш затребуваними темами виявилися «Соціальний маркетинг» та «Інновації».

 

З вересня 2012 року фонд став проводити відкриті благодійні тренінги/семінари, і почали з найбільш затребуваного – фандрейзингу. Таким чином, навчання фандрейзингу супроводжувалося фандрейзингом на адресу благодійних програм фонду. Вже відбулися 6 таких сесій у Донецьку, Харкові та Києві. Одночасно розпочато системну публікацію «секретів» Доброти.

Відмінною особливістю тренінгу був стиль його проведення, який Я.Ф. Рогалін називає надихаючим лікнепом. Інтерес аудиторії був підігрітий тією обставиною, що спілкуватися їм довелося з «тренерами з плавання, які самі люблять і вміють плавати», тобто з тими, хто тут і зараз демонструє можливість, доведену справою: залучати пожертвування від всіх, на все і по-всякому.

Учасники були одностайні в тому, що вперше отримали можливість поглянути на цю багатотрудну справу принципово інакше. Мова йшла не тільки і не стільки про набір різноманітних методик і прийомів прохання про пожертву, а про те, як продати громаді участь у добрих справах. З відгуками можна ознайомитися за посиланням http://www.dobrota.donetsk.ua/otzivi/index.php.

Враховуючи зростаючий попит, ДМБФ «Доброта» продовжить розпочате. Ще на цьому тижні відбудуться аналогічні тренінги-семінари у Харкові, на наступному тижні – в Сімферополі, а наприкінці жовтня планується спеціальна зустріч/презентація в рамках проекту «Щотижневі зустрічі з Маргаритою Січкар».

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.