bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Громадські організації: депутати маніпулюють правами дитини
12.10.2012

Організації, які працюють в інтересах дитини, що нижче підписалися, приєднуються до заяви «Щодо неприйнятності законопроекту р. н. 8711», ініційованого Коаліцією з протидії дискримінації в Україні у зв’язку із прийняттям 2 жовтня 2012 року в першому читанні проекту Закону № 8711 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо захисту прав дітей на безпечний інформаційний простір)» (надалі – «законопроект №8711»).

Через те, що задекларованою метою введення цієї законодавчої ініціативи є інформаційна безпека дитини, вважаємо за необхідно зауважити наступне:

  • Законопроект №8711 є черговим прикладом того, що держава заперечує здатність дитини та її батьків безпечно користуватися інформаційним простором, обирає шлях немотивованих заборон та закриття інформації замість створення умов для усвідомлення дитиною сенсативних питань та пропонування різних альтернатив.
  • Організації вважають, що така державна політики є відвертим манипулюванням питанням прав та інтересів дитини і не має нічого спільного з їх реальним захистом. До того ж, жодних посилань на міжнародні документи з прав дитини не міститься ані в законопроекті №8711, ані в Пояснювальній записці до нього.
  • Організації звертають увагу на перелічені у заяві порушення прав людини, до яких призведе введення в дію законопроект №8711, та наголошують, що серед основних інтересів дитини є виховання у захищеному від дискримінації суспільстві. Тобто, саме законопроектом №8711 попираються інтереси дитини.

Організації підтримують вимогу відхилення цього законопроекту у другому читанні та вимагають від органів державної влади, які мають право законодавчої ініціативи, припинити використовувати термінологію інтересів дитини для просування своїх власних інтересів або позицій.

1. Всеукраїнська громадська організація «Жіночий консорціум України»
2. Правозахисний центр «Поступ»
3. Сумська обласна молодіжна громадська організація «Гендерна агенція консультацій та інформації»
4. Харківська обласна фундація «Громадська Альтернатива»
5. Чернігівська громадська організація «М’АРТ»
6. Харківський інститут соціальних досліджень

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.