bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Луцьку діятиме корекційно-розвивальний осередок для дітей
07.10.2012

Протягом останніх років у місті Луцьку спостерігається зростання кількості дітей, які мають вади психофізичного розвитку, у тому числі – дітей з інвалідністю. Це зумовлено багатьма чинниками, у т.ч. і тією обставиною, що нині медицина виходжує глибоко недоношених малят з критично малою масою тіла (від 500 г) і призводить до певної дискримінації останніх у реалізації їх конституційних прав.

За кордоном, а також у Києві, Львові переважно з ініціативи громадських активістів апробовуються та успішно діють центри спільного перебування дітей із групи ризику (недоношених, переношених, народжених в асфіксії, дітей із вродженими вадами розвитку та родовими травмами, тощо) і членів їх родин спільно зі здоровими дітьми. Вони діють на зразок «маленької школи» – одно- або дво-/трьохгодинні заняття, які не потребують організації харчування і сну.

Зважаючи на значну кількість запитів батьків дітей із проблемним психофізичним розвитком, Волинська обласна дитяча громадська організація «Центр розвитку дитини» започатковує в Луцьку діяльність корекційно-розвивального осередку

Як зауважує голова організації Людмила Вознюк, «розвивальне середовище покликане спонукати дитину з обмеженими можливостями здоров’я до успішної пізнавальної діяльності та стимулювати до спілкування та взаємодії тих дітей, які перебувають  в соціальній ізоляції. Батьки кажуть: «Наші діти ростуть, з ними ростуть і їх проблеми. За рекомендаціями лікарів та спеціалістів різних консультативних центрів міст Києва, Львова та інших, куди ми постійно змушені їздити через відсутність таких у Луцьку, часто чуємо поради щодо пошуку вчителів-дефектологів, які б надавали вчасну корекційну допомогу».

Автори проекту усвідомлюють важливість та відповідальність у реалізації сміливої ініціативи та все ж переконані, що у ранньому та дошкільному віці вчасна допомога фахівців дозволить в окремих випадках запобігти інвалідності, іншим дітям дасть можливість здійснити підготовку до шкільного навчання та взаємодії з однолітками, також в майбутньому зменшить кількість учнів індивідуальної форми навчання.

Наразі для започаткування діяльності осередку Луцька міська рада вирішує питання надання належного приміщення.

Реалізація ініціативи стала можливою завдяки фінансовій підтримці відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні

 

Контакти

  • Людмила Вознюк
  • ВОДГО “Центр розвитку дитини”
  • 050-82-55-167

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.