bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Карпатах підвищують показники енергозбереження лікарень
28.09.2012

Прийнята на державному рівні Концепція Державної цільової економічної програми енергоефективності на 2010 – 2015 року, та ряд нормативно-правових актів є основними документами, що визначають шляхи соціально-економічного розвитку в енергетичній сфері, і прямо, вказують, що енергозбереження повинно стати пріоритетом розвитку кожного регіону нашої країни.

Наш регіон знаходяться в гірській частині України, де діє Конвенція про охорону та сталий розвиток Карпат (Карпатська конвенція). Стаття 10 Карпатської конвенції, вказує на політику спрямовану на використання енергії, яка зменшує негативний вплив на довкілля, широке використання відновлювальних джерел енергії та енергозберігаючих технологій в гірських населених пунктах Карпат.

На прикладі Богородчанської центральної районної лікарні Молодіжною громадсько-екологічною організацією «Наш дім-Манява», у партнерстві з Богородчанською районною радою та Богородчанською районною державною адміністрацією  було реалізовано проект «Енергозберігаючі заходи в Богородчанській центральній районній лікарні».

Цей проект здійснено за кошти Швейцарського бюро співробітництва в Україні та за кошти районного бюджету. В рамках реалізації проекту встановлено 170 металопластикових вікон в дитячому, інфекційному та гінекологічному відділенні; видано інформаційну листівку про заходи енергозбереження в центральній районній лікарні. Одним і з важливих компонентів проекту розробка п’ятирічної перспективної районної програми «Енергозбереження в закладах охорони здоров’я Богородчанського району», як енергоефективної стратегії району. Дана програма затверджена Богородчанською районною радою і почне діяти з 2013 року.

Важливим кроком подальшої діяльності організації в реалізації енергетичної політики стане впровадження заходів районної програми та пошуку додаткових джерел фінансування для подальшої реалізації покладеної мети проекту.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.