bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

5-річний Василько чекав батьківської любові, а його продали
25.09.2012

«Щоб зробити ремонт, батьки вирішили продати свого 5-річного сина. Оцінили “товар” у 30 тисяч гривень» - таку назву носила новина однієї з Вінницьких газет, що приголомшила не лише мешканців Вінницької області, наприкінці літа.

За повідомленням сектора зв’язків з громадськістю обласної міліції, зі слів затриманих, на продаж дитини їх підштовхнула скрута. Таким чином вони планували покращити своє матеріальне становище та зробити ремонт. Наразі жінка вагітна і її чоловік не приховує, що зважились вони на ще одну дитину заради солідної грошової допомоги від держави.

За фактом продажу Василька, де не тільки продавці були справжні, а й покупець, порушили кримінальну справу за статтею 149 КК України «Торгівля людьми».

Зараз Василько та його молодша сестричка Кармаліта перебувають у Жмеринському обласному Центрі соціально-психологічної реабілітації дітей. Всього в центрі знаходиться 27 дітей віком від 3 до 18 років.  Цей центр є перехідною ланкою від батьків, яких позбавили батьківських прав; якщо дитина осиротіла чи її батьки є важко хворими і до моменту всиновлення, взяття під опікунство або передачі до школи-інтернату.

Дізнавшись про цю вражаючу подію, фахівці Вінницької обласної правозахисної організація «Джерело надії», що займається протидією торгівлі людьми та допомогою постраждалим від торгівлі людьми, одразу перейнялись  долею постраждалого Василька та його сестрички. Для того, щоб визначити, яка саме допомога потрібна дітям, керівник організації Алла Студілко з фахівцями (психологом та педагогом) відвідали Центр. Під час бесіди з директором та працівниками Центру стало зрозумілим, що діти потребують не лише уваги та опіки дорослих. Розвиток соціальних, емоційних навичок та практичних вмінь, взаємодія з однолітками та старшими людьми, нажаль, майже відсутні в обох дітей. Саме ці важливі якості допомагають дитині безболісно адаптуватись до обставин і подій у подальшому житті.

Спеціалістами організації був розроблений план подальшої роботи, який включає в себе комплекс вправ та методик, спрямованих на покращення уваги, пам’яті, розвиток логічного мислення, математичних уявлень та ін.

Починаючи з вересня, двічі на тиждень фахівці організації виїжджають в м. Жмеринку та працюють з дітьми. Всі працівники ВОПО «Джерело надії» виявили бажання провідати постраждалих та поділитись своїм теплом, увагою та іграшками, яких було зовсім обмаль в житті постраждалих.

Інформація про подальші події в цій історії буде далі.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.