bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Запорука успіху – правильно складена проектна заявка
16.08.2012

Успішно писати проекти, правильно складати проектні заявки у сфері культури та культурного менеджменту вчилися на триденному тренінгу, якій відбувся у Донецьку.

Достатньо невдало подати хорошу ідею, щоб знищити всі шанси на її реалізацію. З великої кількості проектних заявок «вистрілює» зазвичай одна. В чому проблема – з’ясовували адміністратори і аніматори в галузі культури, менеджери культурних установ, лідери громадських організацій, що реалізують культурні проекти, журналісти, котрі спеціалізуються на питаннях культури, діячі культури на тренінгу «Культурний менеджмент та написання проектів», який є першим тренінгом циклу  «Розвиток потенціалу установ і організацій культурної сфери».

У ході тренінгу  учасники з’ясували, що помилки закрадаються ще на перших етапах:
• в аналізі проблеми та її грамотному формулюванні;
• у правильному визначенні цілей і завдань проекту;
• у плутанині цілей із засобами досягнення;
• у підміні планування заходів пошуком ресурсів.

Істотну консультаційну допомогу надала учасникам тренінгу Тетяна Шульга, менеджер проектів Представництва Європейського Союзу в Україні. Приміром, одна з її рекомендацій стосувалася складання проектної заявки: «Вітається структурна чіткість, написання читабельних, зрозумілих текстів, відмова від наукоподібної мови і Google-перекладу. Інакше навіть найпрекрасніша ідея приречена на неувагу з боку донорів» - зазначила пані Тетяна.

Для довідки:
Проект «Розвиток культури – джерело процвітання громади» реалізується Донецьким міським молодіжним центром мистецтв «ЕкоАрт» у партнерстві з Херсонським міським Центром молодіжних ініціатив «Тотем» та грузинською Асоціацією журналістів «ПостФактум» за фінансової підтримки Європейського Союзу в рамках програми Східного партнерства «Культура».
Мета проекту – зміцнення ролі культури як одного з основних чинників впливу на соціальний, економічний та людський розвиток українського і грузинського суспільства за допомогою розвитку потенціалу культурних інституцій, а також підвищення участі жителів у розробці культурної політики.
Проект впроваджується протягом 2 років на території південно-східної України (Донецька та Херсонська області) і Західної Грузії (Мегрелія, Аджарія, Імеретія).

Автор статті: Юлія Манукян

Фото з тренінгу: на Facebook та ВКонтакте 

Контакти

  • Валентина Сахненко
  • Донецький міський молодіжний центр мистецтв ”ЕкоАрт”
  • [email protected]
  • +38-095-494-18-21
  • +38-097-292-80-60
  • http://ekoart.org/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.