bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Поради громадським радам щодо унормування громадської антикорупційної експертизи
28.10.2011

Закон України «Про засади і запобігання корупції», що набув чинності 01.07.2011 р., визнав право фізичних осіб, об’єднань громадян та юридичних осіб здійснювати антикорупційну громадську експертизу проектів нормативно-правових актів.

Громадські ради мають таке право, передбачене Постановою Кабінету Міністрів України «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» від 3 листопада 2010 р. N 996.

Проте на відміну від інших інструментів громадської участі (наприклад, громадської експертизи діяльності органу виконавчої влади), механізмів сприяння проведенню антикорупційної громадської експертизи проектів нормативно-правових актів законодавством не визначено. Це породжує проблеми доступу до проектів нормативно-правових актів, які можуть ставати предметом антикорупційної експертизи, комунікації із розробником проекту акту, відсутність механізму врахування результатів антикорупційної громадської експертизи.

Саме тому, громадськими експертами-практиками за результатами ряду навчальних заходів для представників громадських рад України було розроблено рекомендації щодо унормування процедури проведення інструменту громадської антикорупційної експертизи проектів нормативно-правових актів на рівні регламентів органів виконавчої влади. Запрошуємо Вас до ознайомлення з рекомендаціями та їх практичного застосування у Ваших адміністраціях.

Громадськість має право проводити антикорупційну експертизу! Регламенти органів влади мають бути оновлені!

Більше про громадську антикорупційну експертизу нормативно-правових актів Ви можете дізнатися на порталі «Робочий стіл громадського експерта».

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.