bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Навчання – запорука успіху у будь-якій справі
05.09.2011

Проект UNITER (Pact) дає можливість отримання ваучера з організаційного розвитку, який можна використати на зміцнення організаційної спроможності організації. Саме цією істиною керуються члени Вінницької обласної правозахисної організації «Джерело надії».

Я завжди знала, що без чіткого бачення майбутнього нашої організації, розробленого шляхом консенсусу усіма членами організації, без зовнішнього та внутрішнього оцінювання, без конкретних цілей, завдань та заходів, чітко визначених у стратегічному та календарному плані, з конкретними відповідальними особами, діяльність нашої організації не буде успішною та фінансово стабільною. Зовсім недавно ми дізнались про Проект UNITER (Pact) та про можливість отримання в межах цього проекту ваучера з організаційного розвитку, який можна використати на зміцнення організаційної спроможності нашої організації.

Скориставшись цією можливістю, ми отримали грант на організацію та участь у навчальних тренінгах для своєї команди. Для проведення заходу нашою організацією було обрано тренера Ходакову Світлану Анатоліївну, ВООГО «Відкрите суспільство».

Протягом двох місяців члени нашої організації взяли участь у інтенсивному тренінг–курсі «Проектний підхід в загальному контексті стратегічного планування» та згідно програми ваучера успішно пройшли навчання по фандрейзингу (10-11 червня 2011р.) та стратегічному плануванню (16-17 серпня 2011р.). Наразі іде підготовка до тренінгу по PR-комунікаціям.

Необхідність даного навчання було обґрунтовано бажанням всіх членів нашої організації отримати знання та практичні навички із розробки стратегічного та фандрейзингового плану для подальшої діяльності ВОПО «Джерело надії», а також по особистісному розвитку кожного члена організації.

Під час тренінгових занять визначення цінностей, бачення, місії організації дало можливість зорієнтувати увагу нашої команди на головному - стратегічному плануванні. Всі учасники отримали знання щодо того, як важливо детально аналізувати та планувати діяльність організації, як ефективно використовувати час.

В програмі тренінгу постійно виконувались практичні вправи з поділом на групи, що було особливо ефективним у навчанні.

Кожен учасник тренінгу мав можливість висловити свою думку, попрацювати в команді та самостійно. Особливо корисним для команди було проаналізувати поточний стан діяльності організації, використовуючи при цьому SWOT– аналіз.

Слід зауважити, що ця вправа дала можливість поглянути на стан речей набагато глибше та дещо з іншого боку. Крім того, під час тренінгу були проведені цікаві практичні вправи, особливо результативними серед яких були групові напрацювання.

“Організація – це дещо значно більше, ніж сума її членів, їх знань і умінь, тому для членів нашої організації надзвичайно важливою є участь в подібних заходах. Наприклад, участь у тренінгу з фандрейзингу та стратегічного планування дозволила всім нам відчути командний дух, рух в одному напрямі, допомогла відшукати потрібний вектор розвитку нашої організації” - зазначила психолог організації ВОПО “Джерело надії” Лілія Островська.

“Під час таких корпоративних тренінгів більше пізнаєш колег, відкриваєш їх ще незнайомі сторони. Це згуртовує колектив, поглиблює розуміння між співробітниками, а отриманні знання, якісно викладені тренером - Світланою Ходаковою, необхідно одразу адаптовувати та застосовувати в діяльності організації”, - вважає психолог ВОПО «Джерело надії» Вікторія Засімова.

Дієвим результатом проекту UNITER (Pact) та отриманих знань членами нашої організації є те, що колектив нашої організації успішно розробив стратегічний та фандрейзинговий план діяльності, від реалізації якого всі очікують реальні перспективи розвитку як організації в цілому, так і кожного члена особисто на шляху до виконання статутних завдань та досягнення поставленої мети організації.

Тепер вся команда ВОПО “Джерело надії” чітко усвідомила, щоб дістатись успішного майбутнього, не потрібно лише покладатись на долю, головне - навчатись та успішно використовувати отримані знання.

Автор: Алла Студілко ВОПО “Джерело надії”

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.