bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності
26.08.2011

Страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, регулюється Законом України «Про загальнообов’язкове державне соціальне стра­хування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням» від 18 січня 2001 р. № 2240-III.

Ним передбачаються заходи матеріального забезпечення громадян у зв’язку з втратою заробітної плати (доходу) внаслідок тимчасової втрати працездатності, вагіт­ності та пологів, догляду за малолітньою дитиною, а також часткова компенсація витрат, пов’язаних із смертю застрахованої особи або членів її сім’ї, санаторно-курортним лікуванням застрахованих осіб та членів їх сімей, реабілітацією таких осіб тощо. Цими питаннями займається Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

З введенням в дію з 01 січня 2011 року Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 08.07.2010 р. № 2464-VI, положення Закону № 2240-ІІІ в частині реєстрації страхувальників, збору внесків на загальнообов’язкове державне соціальне стра­хування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, порядку сплати внесків та деякі інші, фактично втратили чинність.

На сьогодні дещо змінено перелік застрахованих осіб, які мають право на загальнообов’язкове державне соціальне стра­хування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням. Зокрема, автоматично застрахованими особами ЗУ «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 08.07.2010 р. № 2464-VI називає працівників - громадян України, іноземців (якщо інше не встановлено міжнародними договорами, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України) та осіб без громадянства, які працюють у роботодавців, що сплачують за них єдиний внесок.

Отримати більш детальну, безкоштовну юридичну, консультаційну допомогу можливо у громадській приймальні ДОО ВГО «Комітет виборців України» в Донецькій області по проекту «Захисти своє право!» за адресою: м. Донецьк, бул. Пушкіна, 13 або звернутися за тел. (062) 304-81-81

Контакти

  • Анастасія Прокопенко
  • Донецька обласна організація ВГО “Комітет виборців України”
  • http://www.cvu.dn.ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.