bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Чи будуть у Компаніївці громадські вбиральні?
22.07.2011

У районному центрі Компаніївка Кіровоградської області є одна дуже велика проблема – відсутність громадських туалетів. Тому Компаніївська громадська організація «Взаємодія» в рамках проекту «Чисте селище – гідне здорове життя» (керівник проекту Драгоненко Тетяна) порушила проблему відсутності громадських туалетів у смт Компаніївка перед селищною радою та її депутатами.

Даний проект виконується в рамках проекту «Підготовка коаліцій НУО та локальних ЗМІ із обраних областей центральної та південної України до проведення моніторингу діяльності органів місцевої влади та представництва суспільних інтересів», що виконується Одеською обласною організацією Комітет виборців України та Східно-Європейського демократичного центру (Польща, Варшава) завдяки підтримці Програми Польська Допомога Міністерства закордонних справ Польщі у 2011 році та Фонда ім. Стефана Баторія.

Всім відомо, що якщо дитину змалку привчити справляти природні потреби в кущиках, то, ставши дорослою, вона вже не буде шукати туалет. Про яку загальну культуру може йти мова, якщо навіть біля районного будинку культури не функціонує зовнішній туалет, а до нас останнім часом часто приїздять і аматори обласного театру, лялькові та циркові колективи, в РБК проходять районні заходи, на які приїздять жителі нашого району, гості з інших міст і сіл.

На центральному ринку цегляна споруда лише зовні нагадує туалет, бо те, що робиться всередині взагалі не можна вважати приміщенням для людських потреб, адже навіть тварина побоїться туди зайти.

Лишився один-єдиний доступний людям туалет біля автовокзалу, але вести туди дітей, які граються на дитячих майданчиках дуже далеко. То що ж робити дітям? А дорослим? Ось тому так званий фонтан у центрі селища перетворився на дитячий туалет і смітник. Мабуть треба було місцевій владі, перш ніж будувати фонтан, дитячі майданчики, подумати про громадські туалети, яких на балансі селищної ради, за офіційною інформацією, немає зовсім.

Ми закликаємо усіх небайдужих підтримати нашу ініціативу і вимагати від місцевої влади створення гідних умов для громади.

Чи будуть громадські вбиральні у Компаніївці, залежить від кожного з нас, адже чим активніша громада, тим дієвіше влада.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.