bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Кращі практики самоорганізації населення Вінниці, Одеси та Луганська
30.06.2011

Проект виконує Всеукраїнська громадська організація «Асоціація сприяння самоорганізації населення» за підтримки Програми «Схід-Схід: партнерство без кордонів» Міжнародного фонду Відродження.

Стажування відбувалося у містах Вінниці, Одесі та Луганську і було схоже на дослідну експедицію, учасники якої збирали та ретельно вивчали наочні зразки діяльності розвитку органів самоорганізації населення (ОСН) та вирішення ними проблем місцевих громад. Кожен з учасників знайшов для себе саме те, що планує втілювати у своїй громаді. В усіх трьох містах учасники відвідували ОСНи та їхні території, спілкувалися з керівниками органів місцевої влади та НУО, що займаються питаннями самоорганізації населення, здобували знання під час круглих столів та консультативних зустрічей, отримували методичні матеріали.

Вінниця

У Вінниці учасників стажування найбільше зацікавило те, як ОСН вирішують проблеми у приватному секторі за допомогою залучення коштів жителів та місцевого бюджету у співвідношенні 50/50. Тут співпраця успішно здійснюється через міську Асоціацію органів самоорганізації населення. Практичні механізми такого системного та інноваційного підхіду до управління містом стажери мали змогу побачити в Центрі надання адміністративних послуг «Прозорий офіс» та Службі миттєвого реагування Вінницької міської ради.

Одеса

Нормативна та методична база діяльності ОСНів, що створена в Одесі, є однією з найкращих в Україні. Тут стажери ознайомилися з практиками участі одеських ОСНів у наданні соціальної допомоги та громадському лобіюванні вирішення місцевих проблем. Цікаво й корисно також було дізнатися про перспективи делегування ОСНам повноважень у сфері житлово-комунального господарства тощо.

Луганськ

Громадські лідери Луганська продемонстрували стажерам, як замість конфлікту з міською владою їм вдалося досягти ефективної співпраці на користь місцевій громаді. Територія Луганська майже вся вкрита ОСНми, які досягли значних успіхів у благоустрої та контролі за житлово-комунальною сферою.

По закінченню стажування учасники сформували план подальшої спільної співпраці для інформаційного обміну, розробки та реалізації проектів. Інформацію про стажування буде представлено на практичному семінарі, що відбудеться у вересні в Одесі.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.