bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Владі Харкова туристи з Англії не потрібні
22.06.2011

Департамент міжнародного співробітництва Харківської міської ради, як і управління туризму, готельного господарства та курортів Київської міської державної адміністрації веде роботу не з розвитку, а по боротьбі з туризмом у своєму місті. Такий однозначний висновок можна зробити з офіційної відповіді Директора Департаменту міжнародного співробітництва В.О. Рудь від 21 квітня 2011 року на запит щодо надання фотографій Харкова за проханням туристичного оператора «DERTOUR» з Лондону, який повідомив Сайту розвитку туризму в Україні UkraineCityGuide.com про потенційне бажання відкрити тури вихідного дня у Харків, Львів, Одесу, Ялту, Донецьк та Київ.

«Департамент міжнародного співробітництва Харківської міської ради, розглянувши Ваш лист від 11 квітня 2011 р., щодо можливості надання фотографій міста Харкова туристичному оператору «DerTour» в рамках розвитку проекту «Гід українськими містами», інформує про наступне. У своїй діяльності Департамент міжнародного співробітництва, у разі необхідності, використовує фотографічні матеріали про місто Харків, що отримуються Департаментом від власників вказаних матеріалів, з урахуванням положень законодавства України про захист авторських та суміжних прав. Враховуючи вищевикладене, пропонуємо Вам звернутися у видавничі компанії міста Харкова, які мають велику базу фотографічних матеріалів про місто.», – пише у своєму листі харківський чиновник, який відповідає за розвиток туризму в місті, та, згідно своїх функціональних обов’язків, має сприяти іноземним туристичним операторам у розвитку сфери в’їзного туризму в місті (повна копія листа у вкладеному файлі).

Громадська організація «TrustDevelopmentUkraine» вела переговори з працівниками Департаменту міжнародного співробітництва Харківської міської ради щодо надання фотографій для туроператора «DERTOUR» по телефону упродовж березня-квітня 2011 року.

В результаті переговорів працівники Департаменту запросили офіційний лист, який був надісланий 11.04.2011р.

Не отримавши відповіді на нього, організація «TrustDevelopmentUkraine» 23 травня 2011 року надіслали запит щодо результатів розгляду свого листа. В результаті, 10.06.2011р. до організації «TrustDevelopmentUkraine» надійшло два листи у одному конверті: від 21.04.2011р. та від 1.06.2011р..

«Працівники Харківської міської ради могли повідомити нам про неможливість надати фотографії міста ще у березні, коли ми телефонували, або у квітні чи травні, після того, як ми надіслали їм офіційний лист, і знову ж таки розмовляли з ними по телефону», – коментує ситуацію співзасновник сайту UkraineCityGuide.com та керуючий партнер організації «TrustDevelopmentUkraine» Наталя Матковська .

Вона додає: «Знаючи, що фотографії Харкова потрібні закордонному туристичному оператору, який розглядає можливість возити до міста платоспроможних англійських туристів, чиновники Харківської міської ради зробили все від себе залежне, аби відбити у туристичного оператора таке бажання. Так само, як і у випадку з містом Київ, де трапилася аналогічна ситуація. На відміну від працівників міськрад Львова, Одеси, Донецька та Ялти, у яких не виникло проблем з наданням фотографій. Виходить абсурдна ситуація: деякі працівники офіційних установ, які відповідають за розвиток туризму, не можуть сприяти у найелементарніших питаннях закордонним туристичним операторам, які вивчають можливість возити іноземних туристів в Україну. Потім ці ж працівники розповідають, що туристи в Україну не їдуть через проблеми з інфраструктурою».

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.